NHL

A Montreal kiütéses győzelmével vonulnak a csapatok az All-Star szünetre - videó

  • Molnár Dávid

Csupán egy mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 109. játéknapján az All-Star hétvége előtt. A Montreal Canadiens úgy játszott, ahogy szebb napjaiban megszokhatták tőle a szurkolók, és 7 gólt vágva győzte le a Detroit Red Wingst.

A Detroit Red Wings játékosai talán úgy érezték, hogy a Montreal elleni idegenbeli mérkőzés már az All-Star szünet kezdete. A kanadai játékosok másképp gondolkodtak erről. A Montreal az első harmadban kimutatta foga fehérjét, és négy gólt rámolt be Jimmy Howardnak, a Detroit Red Wings kapusának, akit a játékrész után Ty Conklin váltott.

Azonban a cserekapus sem úszta meg gólok nélkül, őt végül még háromszor mattolta a David Desharnais által vezetett montreali támadóegység - a másodéves csatár 2 találattal és 1 gólpasszal zárta az estét, melynek során még a Calgaryból az elmúlt hetekben megszerzett Rene Bourque, Max Pacioretty, Erik Cole, valamint Tomas Plekanec is betalált ezen a nem mindennapi estén.

Mike Babcockot, a detroitiak vezetőedzőjét természetesen megviselte a csapat gyenge teljesítménye: „Nem fogok semmilyen videót megnézni erről a mérkőzésről. Inkább iszom egyet. Tudják mit, már megyek is inni.”

A Red Wings 7 mérkőzés után vesztett, de a csúnya zakó ellenére az NHL élén kezdi meg az All-Star szünetet. Az idei All-Star gála Ottawában kerül megrendezésre, magyar idő szerint vasárnap este 10 órakor, majd a csapatok két nap múlva, jövő hét kedden folytatják az alapszakaszt.

NHL
109. játéknap
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 7-2