Férfi kézilabda Eb

Szerintem szerb-spanyol döntő lesz - Skaliczki László

  • Hesz Tamás

24-24-es döntetlennel zárta a magyar kézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokságot a horvátok ellen. Az utolsó pillanatban úgy tűnt, megszerezhetjük a vezetést, de a saját időkérésünk miatt nem adták meg Schuch Timuzsin gólját. A mérkőzés után Skaliczki László, a Pick Szeged vezetőedzője, egykori szövetségi kapitány a hatharom.hu-nak elemezte a magyar csapat teljesítményét. A szegedi mester azt is elárulta, hogy kiket vár a döntőbe.

"Jó lett volna nyerni, hiszen már-már sikerült is, de a horvátok ellen ez így is fantasztikus volt" - mondta Skaliczki László a hatharom.com-nak. "Ráadásul ez az egy pont az olimpiai kvalifikáció szempontjából is jól jön. Jó volt látni, ahogy hátul Fazekas megint parádézik, és Császár is fantasztikus volt. Kár, hogy nem tudott hozzájuk felnőni senki. Sajnos a szélső védekezésünkön sem igazán tudtunk javítani a tegnapi meccs óta, de összességében büszkének kell lennünk a csapatra, hiszen vért izzadva jutottunk el idáig, és megőriztük a helyünket - a tavalyi világbajnokságon kivívott hetedik pozicíó után - a kontinens legjobb csapatai között."

Felvetődik a kérdés, hogy ha olyan mérkőzéseken, ahol papíron nálunk magasabban jegyzett csapat ellen tudunk úgy játszani, mint a spanyolok, a franciák és a horvátok ellen, akkor a többi mérkőzésen miért nem?

"Ez sok mindenre visszavezethető, de mivel nem vagyok ott a csapattal, ezért így kívülről csak okoskodni és találgatni tudok. Az biztos, hogy az idegi és a fizikai fáradtság rányomja a csapat teljesítményére a bélyegét, hiszen minden második mérkőzésen a legmagasabb szinten kell, kellene kézilabdázni, és az azért nem könnyű. Az aktuális forma, a szerencse, ezek mind-mind befolyásolják egy tornán a csapat teljesítményét. Sokat számít, hogy a kulcsemberek helyére behozott emberek mennyire tudják tehermentesíteni az éppen pihenőket. Sok oka lehet."

A döntőbe a spanyol-dán és a horvát-szerb mérkőzés győztesei találkoznak majd, de vajon melyik két csapat játszhat majd az aranyért?

"Szerintem szerb-spanyol döntő lesz, bár a horvát-szerb az biztos, hogy egy fantasztikus hangulatú mérkőzés lesz. A spanyolok eddig majdnem hibátlanok, ugye az az egy pont hiányzik nekik a százszázalékos teljesítményhez, amit nekünk sikerült elcsípnünk. A dánokra kíváncsi vagyok, hogy a "semmiből" feljőve mire lehetnek elegek. Ők ugye 0 ponttal jutottak be a középdöntőbe, és mégis elődöntőt játszanak."