Australian Open

Rod Laver is megnézte az utódokat Melbourne-ben

  • VNA

Kedden az egykori kiváló játékos, Rod Laver is látogatást tett a róla elnevezett stadionba, ahol Rafael Nadal negyeddöntőjét nézte meg.

Bár jelenleg már Kaliforniában lakik, a szervezők meghívására mégis Ausztráliába érkezett Rod Laver, az egykori legendás ausztrál teniszjátékos. Az Australian Open róla elnevezett központi stadionban a díszpáholyból tekintette meg a Rafael Nadal - Tomás Berdych találkozót. Lavert annak apropóján invitálták meg az ausztrál szervezők Melbourne-be, hogy idén volt 50 éve, hogy 1962-ben megnyerte a tornát, amelyet követően a másik három kiemelt tornán is győzött, így abban az évben teljesítette a Grand Slamet.

Rod Laver (balra) érdeklődve nézte a Nadal-Berdych találkozót - Fotó: australianopen.com

A most 73 esztendős Rod Laver a tenisz történetének az egyetlen olyan játékosa, akinek kétszer (1962, 1969) is sikerült a Grand Slam. Az 1962-es ausztráliai siker egyébként három Australian Open győzelme közül a második volt. Annak idején még füves borításon rendezték meg a tornát, ami sokkal jobban feküdt az elsősorban szerva-röpte játékáról híres Lavernek. Az ausztrál játékos karrierje során összesen 11 Grand Slam tornát nyert meg, ezt követően sokak (így például Pete Sampras) példaképe is lett. Laver annak idején talán még több kiemelt tornát is nyerhetett volna, ha nem tiltják el őt egy időre a Grand Slam tornáktól, mivel profinak állt.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!