NBA

Három hosszú sorozat is megszakadt szerda hajnalban

  • Barcsai Róbert

Csupán öt mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szerda hajnalban, azonban izgalmakban így sem volt hiány. A New York és a Toronto győzelmével véget vetett hosszú nyeretlenségi sorozatának, a Memphis pedig vereségével szakította meg sikeres sorozatát.

Hat vereség után Charlotte-ban 111-78-ra tudott nyerni a New York Knicks. A vendégeknél egyébként minden pályára lépő betalált, a legjobb játékosnak mégis a holtszezonban igazolt Tyson Chandler bizonyult, aki 20 pontja mellett 17 lepattanót is begyűjtött. A Bobcatsben egyébként nem játszhatott DJ Augustin, az együttes legfontosabb játékosa, azonban az újonc Kemba Walker kiválóan helyettesítette, aki 22 pontot termelt.

A tegnapi csúfos vereség után Indianában javított az Orlando, egy nap alatt 46 pontot javult a ponttermésük, így 102-83-ra verték a Pacerst. Dwight Howard, a Magic centere klubrekordot döntött, ugyanis a mai 14 egységével átvette a vezetést a klub örökranglistáján 10657 pontjával. Howard így vélekedett a nem mindennapi eredményről: „Sokat jelent számomra. Nem sok játékos mondhatja el magáról, hogy csapata valaha volt legeredményesebb játékosa. Hihetetlen élmény. Hálát adhatok Istennek, hogy nyolc éven keresztül egészséges voltam. Természetesen a csapattársaimnak is meg kell köszönnöm, hogy sok éven át megtaláltak passzaikkal.”

A Bucks elleni zakó után a Cleveland ellen javított a Miami. Wade ugyan már az ötödik meccsét hagyta ki, csapattársai viszont jól helytálltak, 92-85-re legyőzve a Cavalierst. A mérkőzés embere az a Chris Bosh volt, aki 35 ponttal terhelte ellenfele gyűrűjét, ráadásul az utolsó négy és fél percben 12 egységet ért el, amely döntőnek bizonyult. „Semmi mást nem tettem, csak a saját játékomat hoztam. Gondolkodás nélkül dobtam, a csapattársaim mindig jó helyzetekben találtak. Biztos akartam lenni abban, hogy gondolkodás nélkül tüzelek, ők pedig folyamatosan labdákkal tömtek, megmutatták, hogy megbíznak bennem” - mondta Bosh, a záró játékrészbeli teljesítményét értékelve.

Andrea Bargnani hat mérkőzés kihagyása után a Phoenix ellen térhetett vissza, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a Raptors 99-96-os győzelmével véget vetett nyolc meccsből álló nyeretlenségi sorozatának. A Suns már a félidőben komoly előnyre tehetett volna szert, azonban a dudaszó előtti pár percben 9-2-es rohamot indított a Raptors, ezzel 52-48-ra zárkóztak fel Bargnaniék. Az olasz erőcsatár egyébként 36 ponttal tért vissza, amivel az egész mezőny legjobbjának bizonyult. Edzője, Dwane Casey röviden értékelte teljesítményét: „Mindenki dolgát megkönnyítette.”

A nap zárómeccse egy igazi nyugati rangadó volt, amelyen a Portland fogadta a Memphis együttesét. A hazaiak 97-84-re nyertek, amivel megszakították a macik hét mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát. A vendégek legeredményesebb játékosa OJ Mayo volt 20 egységgel, a hazaiaké pedig szokás szerint LaMarcus Aldridge 23 ponttal. Fontos kiemelni a veterán Marcus Camby teljesítményét is, aki 22 lepattanót gyűjtött be, nagymértékben hozzájárulva a lepattanópárbaj 50-39 arányú megnyeréséhez.

NBA
A 31. játéknap eredményei
Charlotte-New York 78-111
Indiana-Orlando 83-102
Miami-Cleveland 92-85
Phoenix-Toronto 96-99
Portland-Memphis 97-84