Férfi kézilabda Eb

Erőn felüli teljesítményre lesz szükség - Mocsai Lajos

  • Hesz Tamás

Utolsó mérkőzésére készül a magyar kézilabda-válogatott a szerbiai Európa-bajnokságon. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a hatharom.hu-nak elmondta, hogy erőn felüli produkcióra lenne szükség a horvát válogatott ellen, hogy szépen búcsúzzunk a kontinensviadaltól.

"Nyilvánvalóan nem optimális a hangulat azok után, hogy elveszítettük a középdöntő első két mérkőzését, de megnéztük az ellenfelet, készülünk arra, hogy egy jó mérkőzést játsszunk" - mondta Mocsai Lajos a hatharom.com-nak. "A horvátok nagyon jó lendületben vannak, nagyon egységesek, és össze kell szedni minden erőnket, hogy a legjobb négybe került csapattal felvegyük a versenyt."

A mieink dolgát nehezítheti, hogy a horvátok kapujában az az Alilovic áll, aki az MKB Veszprém kapuját is védi, és már éppen elegendő időt töltött ahhoz a királynék városában, hogy olvasni tudjon veszprémi csapattársai gondolataiban.

"Alilovic az egész tornán kiemelkedően véd, versenyben van a torna legjobb kapusa címért.  Természetesen ismeri a mieinket, és mi is ismerjük őt. Egy hatalmas fal tornyosul előtte, nyilván az ő teljesítménye meg fogja határozni a mérkőzés kimenetelét. Miután a horvátok az egyik legjobb csapat itt az Európa-bajnokságon, erőn felüli teljesítményre lenne szükség, hogy le tudjuk győzni őket. Nagyon bátran és felszabadultan kell játszanunk, hogy győzhessünk, és minden pozícióban kimagasló teljesítményre van szükség, beleértve a kapusokat, és a mezőnyjátékosokat egyaránt."

A kapitány az eredménytől függetlenül büszke lehet a csapatára, hiszen a célt, azaz a halálcsoportból való továbbjutást már teljesítette a csapat, nem is akárhogyan. A horvátok elleni győzelem csak hab lenne a tortán.

"Elégedett én soha nem vagyok. Ami jó, hogy a csoportban több nemzetközi tapasztalatot szereztünk, és sok jó mérkőzést játszottunk. Ez volt az alapvető célkitűzésünk. Ezekből az alapokból lehet építkezni mind taktikai, mind fizikai vonatkozásban."