Forma-1

Az igazságra csak a pályán derül fény - Schumacher

  • MTI

Nagyon korainak tartja még a 2012-es szezonra vonatkozó esélylatolgatást Michael Schumacher, a Forma–1-es Mercedes istálló hétszeres világbajnok veterán pilótája.

A 43. születésnapját január 3-án ünnepelt versenyző saját internetes oldalán úgy fogalmazott, az idei erőviszonyok megismeréséhez nemcsak a teszteket, de az első néhány futamot is meg kell majd várni. „Ahogyan az elmúlt évben is láthattuk, az igazságra csak a pályán derül majd fény” - mondta Schumacher, aki lehetséges, hogy az idei szezon után végleg szögre akasztja a sisakját. A 2009 decemberében visszatért német pilóta ugyanis még nem döntött arról, hogy meghosszabbítja-e az eredetileg 2012 végéig szóló szerződését a Mercedesszel.

A Forma–1-es istállók február 7-10-én a spanyolországi Jerezben kezdik a tesztelést, ezt követően február 21-24-én Barcelonában – ahol az idei Mercedest is bemutatják –, majd március 1. és 4. között szintén a katalán város közelében található Circuit de Catalunyán próbálhatják ki a 2012-es szezonra épített gépeket. A 2012-es vb első versenyét, az Ausztrál Nagydíjat március 18-án rendezik Melbourne-ben.