Videoton

Az ellenfél kihasználta minden apró hibánkat - Paulo Sousa

A Dinamo Kijev elleni kiütéses, 5-0-s vereség után sem tűnt szomorúnak Paulo Sousa, a Videoton portugál vezetőedzője.

Paulo Sousa, a Videoton portugál vezetőedzője

A Videoton az Impact Kupa második körében 5-0-s vereséget szenvedett a Dinamo Kijevtől. Paulo Sousa szerint apró hibák miatt született ez az eredmény.

"Az történt, amire számítottunk. A Dinamo Kijev egy nagyon erős csapat, és ez ki is jött a mai találkozón. Ugyanakkor fontos dolog, hogy főleg az első félidőben meg tudtuk nehezíteni a dolgukat, hiszen nem sikerült gólhelyzetet sem kialakítaniuk. A védekezésünkkel különösen elégedett voltam, jó döntéseket hoztak a fiúk az első 45 percben. A labdabirtoklásunkat illetően azt mondanám, hogy időnként nagyon jól kezeltük az ellenfél részéről ránk nehezedő nyomást, de tudunk ennél jobbat is. A folytatásban aztán egy ideig nem játszottunk annyira koncentráltan, így a szervezettségünk is csökkent, az ellenfél pedig kihasználta minden apró hibánkat - mondta a vidi.hu-nak a portugál vezetőedző.

Paulo Sousa szerint a sok cserejátékos is sokat változtatott a játék képén.

"Miután cseréltünk, ez fokozódott, míg az ellenfélnél a cserék sem változtattak sokat a játék képén. A mai mérkőzés azért volt fontos számunkra, hogy egy ilyen ellenfél elleni hibáinkat kielemezzük, és tanuljunk belőlük, hiszen ennek köszönhetően fejlődhetünk mi is tovább. Nagyon fontos, hogy ilyen jó ellenfelek ellen játszhassunk, és ezeken a mérkőzéseken a saját elképzeléseinkhez, a saját stílusunkhoz ragaszkodva fejlődjünk"

A Dinamo Kijev edzője, Yuriy Syomin természetesen elégedett volt a látottakkal.

"Az első félidőben nem találtuk a szervezetten védekező Videoton FC ellenszerét, azonban fordulás után, köszönhetően a csereként pályára lépő játékosok jó teljesítményének, fokozatosan egyre jobban ellenfelünk fölé nőttünk, mely végül gólokban is megmutatkozott. Örülök, hogy valamennyi pályára lépő játékosom jó teljesítményt nyújtott."