Serie A

A Juventusnak "megvan Cáceres, kisöpörték a Romát" - lapszemle

  • Bodnár Gergő

Kedden este a Roma ellen nagy győzelmet aratott a Juventus, amely ráadásul a Sevillától megszerezte Martin Cáserest is.

"Preso Cáceres, travolta la Roma" vagyis "Megvan Cáceres, és kisöpörték a Romát". Szerdán, a Juventus 3-0-ás győzelme után ezzel a címlappal jelent meg a Tuttosport.

A torinói sportnapilap első oldalán egy kis kép segítségével megemlékezett Alessandro Del Pieroról is, aki a Stadio Delle Alpi és a Stadio Olimpico után végre az új Juve-stadionban is megszerezte első gólját.

A Tuttosport a Juventus diadalát harsogta szerdán - Fotó: AFP

A La Gazzetta dello Sport egy kis szójátékkal a "Juve fenomenALE" címet és Del Piero óriási fotóját választotta első oldalára, ahol persze a ma esti Napoli-Inter kupameccs is helyet kapott. A nyilvánvalóan a Roma irányába elfogult Corriere dello Sport is Alex Del Pierót dicsérte, a római lap "Alex, sei un mito" azaz "Alex, legenda vagy" címmel jelent meg. A Juve tizese szokásához híven szerényen értékelt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan meccsen lőttem gólt, ami nagyon fontos volt mindenki számára. Remek érzés volt látni, hogy egy kupamérkőzésen is telt ház előtt léptünk pályára" - mondta Del Piero, aki gólját az épp 9 éve elhunyt legendás Gianni Agnellinek, a Juventus volt elnökének ajánlotta.

A Roma elleni találkozón Del Piero mellett Giaccherini is betalált (a nyáron a Cesenától igazolt középpályás szombaton az Atalanta ellen is eredményes volt), a 3-0-ás végeredmény pedig Kjaer öngóljának köszönhetően alakult ki.

Végül némi magyarázat a Tuttosport mai címlapjához. A Roma elleni kupameccsen kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók (Estigarribia, Marrone, Giaccherini) jó teljesítménye mellett Antonio Conte vezetőedző egy új igazolásnak is örülhetett. A Juventus 1,5 millió euróért szerezte meg – egyelőre - kölcsönbe a Sevillától Martín Cácerest. Az idény végén a torinóiak további 8 millióért végleg leigazolhatják az uruguayi játékost.

A Juve tehát bejutott a legjobb négy közé az Olasz Kupában, de Conte csapata nem pihenhet, szombat este ugyanis jön az Udinese elleni bajnoki rangadó.

További átigazolási hírekért, pletykákért kattints ide!