Australian Open

Roger ellen jóval agresszívabb leszek - Nadal

  • MTI

A 2009-es győztes Rafael Nadal négy szettben nyert a hetedik helyen kiemelt cseh Tomás Berdych ellen a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi negyeddöntőjében. A volt világelső az elődöntőben nagy ellenfelével, a svájci Roger Federerrel találkozik. Kettejük párharcában a spanyol vezet 17-9-re, de utolsó meccsüket, a novemberi ATP-vb-n Londonban a svájci nyerte 6:3, 6:0-ra.

"Nagyon jól ismerjük egymás játékát Rogerrel, azt szeretném, hogy jóval agresszívabban és nagyobb intenzitással teniszezzek, mint ma" - nyilatkozta a Berdich elleni negyeddöntő után a spanyol játékos. "Az a célom, hogy ki-ki meccset játsszunk, amelyen az első pillanattól kezdve éreznie kell, hogy ha pontot akar nyerni, akkor nagyon sokszor és nagyon jól kell megütnie a labdákat. Ami a mai meccset illeti, a harmadik és a negyedik szettben egészen jó tenisz jött össze: pokoli idegesen kezdtem, aztán egyre jobban ment a szekér."

Eredmények, negyeddöntő:
Férfiak:
Nadal (spanyol, 2.)-Berdych (cseh, 7.) 6:7 (5-7), 7:6 (8-6), 6:4, 6:3
Korábban:  
Federer (svájci, 3.)-del Potro (argentin, 11.) 6:4, 6:3, 6:2

 

 

 

 

 

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!