Australian Open

Oda Wozniacki világelsősége, érik a Federer-Nadal klasszikus

  • 63

A címvédő Kim Clijsters két szettben legyőzte a világelső dán Caroline Wozniackit az ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi negyeddöntőjében, míg Roger Federer három játszmában múlta felül Juan Martin del Potrót.

Roger Federer rendíthetetlenül menetel előre: a svájci klasszis az argentin Juan Martin del Potróval találkozott a negyeddöntőben, és valamivel több, mint két óra alatt el is intézte a dél-amerikait. Ugyan a 2009-es US Open döntőben del Potro le tudta győzni a rekordert, ezúttal esélye sem volt ellene.

Federer az első szettben mindössze öt ki nem kényszerített hibát vétett, emelett 14 nyerőt is ütött, így 43 perc alatt megszerezte a vezetést. A második játszmában valamivel többet rontott Federer, del Potro tartotta magát, de mivel a svájci a fontos pontoknál nagyon koncentrált - 88 perc után már 2:0-ra vezetett. A döntő felvonás is korán eldőlt, mivel Federer gyorsan elvette del Potro adogatójátékát, a szemmel láthatóan a vereségbe beletörődő argentin ezután pedig nem fejtett ki komolyabb ellenállást.

A harmadik helyen kiemelt svájci játékosnak a keddi volt pályafutása ezredik mérkőzése. A 31. Grand Slam-negyeddöntőjében pályára lépő korábbi világelső majd a Nadal-Berdych csata győztesével találkozik a döntőbe kerülésért.

Kiesett a világelső Caroline Wozniacki, akit Kim Clijsters búcsúztatott. A 28 éves belga teniszező az első játszmában négyszer is elvette a világelső dán adogatását, így 43 perc után előnybe került Wozniackival szemben. A folytatásban Wozniacki jobban ügyelt saját szervájára, emellett két fogadóelőnyéből kettőt kihasznált, de ez is csak arra volt elég, hogy eljusson a rövidítésig. Clijsters győzelme azt is jelenti, hogy Wozniacki hétfőtől biztosan nem lesz világelső: jelen pillanatban még hárman, a fehérorosz Victorija Azarenka, a cseh Petra Kvitová és az orosz Marija Sarapova esélyes arra, hogy a tornát követően átvegye a vezetést.  A belga játékos a legjobb négy között a lengyel Agnieszka Radwanskát búcsúztató Azarenkával találkozik.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!

Australian Open
negyeddöntők
Férfiak:
Roger Federer (svájci, 3.) - Juan Martin del Potro (argentin, 11.) 6:4 6:3 6:2
Rafael Nadal (spanyol, 2.) - Tomás Berdych (cseh, 7.) - később
Nők:
Clijsters (belga, 11.)-Wozniacki (dán, 1.) 6:3, 7:6 (7-4)
Azarenka (fehérorosz, 3.)-A. Radwanska (lengyel, 8.) 6:7 (0-7), 6:0, 6:2