Serie B

Csak Filkor volt végig a pályán a magyar légiósok közül

Vass Ádám eltiltás miatt hagyta ki a Brescia Nocerina elleni győzelmét

Hetente jelentkező sorozatunkban az olasz másodosztályban szereplő magyar labdarúgók szereplésére pillantunk vissza.

A Serie B hétvégi 23. fordulójában a mezőnyjátékosok közül egyedül Filkor Attila volt végig a pályán, a Livorno középpályása tizenkettedik alkalommal volt kezdő ebben az idényben.  Filkor 3 kör óta veretlen csapata a Sampdoria otthonában játszott 1-1-es döntetlent. A genovai együttes magyarjai közül Laczkó Zsolt csereként húsz percet játszott, Koman Vladimir nem volt a keretben.

Egészen elképesztő de a Sampdoria ebben az évadban hazai pályán lejátszott 12 bajnokijából mindössze kettőt tudott megnyerni! A vasárnap esti Brescia-Nocerina találkozón a hazaiaknál Vass Ádám eltiltás miatt nem játszhatott, a magyar középpályást még a Vicenza elleni mérkőzésen állították ki.

Az 5 gólnál járó Feczesin Róbert ezúttal nem volt a meccsre nevezett keret tagja.  Vass Ádám legközelebb február 6-án a Torino ellen léphet pályára, hisz 3 meccses eltiltást kapott. A Brescia sorozatban negyedik bajnokiját nyerte meg kapott gól nélkül.

A játéknap hétfő esti zárómérkőzésén Kovácsik Ádám klubja a Reggina hazai pályán kapott ki a Padovától. A szezonban eddig 11 találkozón védő magyar kapus végig a kispadon ült. Vereségével a Reggina továbbra is 2 pontra van a 6. (osztályozós) helyen álló Varesétől. A bajnokságot 23 forduló után már a Sassuolo vezeti, a Torino és a Pescara előtt.

Serie B
magyar érdekeltségű mérkőzések
Sampdoria-Livorno 1-1
Brescia-Nocerina 2-0
Reggina-Padova 1-4
A következő forduló programja
Január 28. szombat
Nocerina-Livorno 15.00
Grosseto-Reggina 15.00
Gubbio-Sampdoria 15.00