Olasz Kupa

A tartalékos Juventus is kiütötte a Romát és továbbjutott a négy közé - videó

A Juventus fölényesen, 3-0-ra legyőzte a vendég AS Romát a labdarúgó Olasz Kupa keddi negyeddöntőjében és készülhet az elődöntőre. A Serie A-t vezető torinóiak már félóra alatt kétgólos előnyt szereztek, majd a második félidő derekán Erik Lamela kiállítása végleg elvágta a fővárosiak reményeit a továbbjutásra.

Bár az első percekben a Roma volt meggyőzőbb, Giaccherini góljával mégis a bajnokság éllovasa került előnybe: Barzagli ugratta ki a meglóduló középpályást, aki 11 méterről, balról gurított a hosszú alsóba (1-0). A 13. percben veszélyeztetett a Roma, de Pjanic elől ellopta a labdát Storari, majd Kjaer fejelt fölé egy szöglet után. A 20. percben Alessandro Del Piero 18 méteres lövése suhant el a bal alsó mellett, tíz perc múlva már pontosabb volt a veterán csatár: passza elakadt, másodszorra már lőtt, és 18 méterről, középről a felső léc segítségével bombázott a hálóba (2-0). A félidő hajrájában Estigarribia balról az oldalhálót találta el, majd Pjanic szabadrúgása ment a kapu mellé.

A második félidőben megélénkült a Farkasok játéka, előbb Taddei rúgatott kis híján öngólt Bonuccival, aztán 21 méteres lövését kellett kiöklöznie Storarinak. A 62. percben Gago távolról tüzelt kevéssel a jobb sarok mellé, Storaritól beakadhatott volna, majd Taddei beadását Borini fejelte fölé. A másik oldalon Pirlo jobb oldali szabadrúgása az oldalhálóban végezte. A Juventus győzelme tulajdonképpen a 68. percben dőlt el, Lamela rúgott oda Chiellininek úgy, hogy a labda a közelben sem volt, mehetett zuhanyozni.

A hajrá az emberelőnyben játszó Zebráké volt, a január 8-án arccsonttörést szenvedett Quagliarella beállása után két perccel a felső lécre lőtt az ötösről, majd Estigarribia kevéssel a bal sarok mellé perdített. Nem sokkal később Matri labdája Stekelenburgön már túljutott, de Kjaer mentett a gólvonal előtt. A torinóiak a 90. percben adták meg a kegyelemdöfést, Quagliarella iramodott meg a bal szélen, középre passzolt, Matrinak éppen jó lett volna, de Kjaer elvégezte helyette a feladatot (3-0).

Antonio Conte hat helyen is változtatott megszokott kezdőcsapatához képest, de a Roma a kissé tartalékos Juventust sem tudta megszorongatni. A Zebrák továbbra is veretlenek az idényben, és a bajnoki arany mellett az Olasz Kupáért is versenyben vannak.

Olasz Kupa, negyeddöntő:
Juventus-AS Roma 3-0 (2-0), továbbjutott a Juventus
Gólszerző: Giaccherini (6.), Del Piero (30.), Kjaer (90. - öngól)
Kiállítva: Lamela (68. - Roma)
 
Szerdán:
Chievo-Siena 17:30
Napoli-Internazionale 20:45
Csütörtökön:
Milan-Lazio