Serie A

"Ibra cadabra" - a Milant és az Intert dicsérik az olasz lapok

  • Bodnár Gergő

A Novara illetve a Lazio legyőzését követően természetesen a két milánói klub, az Inter és a Milan uralta a La Gazzetta dello Sport hétfői első oldalát.

A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap "Ibra cadabra, il Milan c'é" címmel jelent meg, ami egy kis szójáték segítségével egyértelmű utalás Ibrahimovic újabb varázslatos góljára, és a továbbra is második helyen álló Milan győzelmére. A Gazzetta címlapján persze az Internek is jutott hely. Claudio Ranieri csapata vasárnap este a két kezdő csatár, Milito és Pazzini góljaival hátrányból fordítva győzte le a Laziót.

"Sorpasso Inter" vagyis "Előzött az Inter" írta a rózsaszín újság, amely kiemelte, hogy az Internazionale sorozatban hetedik meccsét nyerte meg a Serie A-ban. Érdekes, a siker ellenére Claudio Ranieri abszolút nem volt elégedett, az Inter edzője elsősorban a csapatjáték hiányát sérelmezte.

Ibrahimovicra visszatérve, a Milan csatára két gólt szerzett a Novara ellen, főleg a második, sarkazós gól volt különösen szép (nem véletlenül használta a Gazzetta a varázslatos jelzőt), így a svéd játékos már 14 találattal - Di Nataléval holtversenyben - vezeti a góllövőlistát.

Ibrahimovic remek játékkal vezette győzelemre a Milant a Novara ellen - Fotó: AFP

"Ibra punge la Juve", azaz Ibra megcsípte a Juvét.

Ezt a címet már a hétfői Tuttosport első oldalán olvashattuk. A torinói sportnapilap a Milan felzárkózása mellett a Juventus várható erősítési terveivel is foglalkozott. A mindig jól értesült Tuttosport szerint a Nainggolan-Cáceres-Gaurin hármasból az uruguayi játékos vagyis a jelenleg még a Sevilla alkalmazásában álló Cáceres megszerzésére van a legnagyobb esély.

A hétfői Corriere dello Sport az "Inter-Lazio caos" címet választotta.

A római székhelyű lap magyarázatként megjegyzi, hogy Pazzini egyértelmű lesről szerezte a Lazio elleni győzelmet jelentő gólt, miközben a vendégek egy elmaradt büntetőt kérhetnek számon a játékvezetőn.

A Milan-Inter kettőshöz hasonlóan a listavezető Juventus is nyert a hétvégén, méghozzá 2-0-ra az Atalanta otthonában. Claudio Marchisiót térdsérülés miatt kellett lecseréni a félidőben, de a hírek szerint nincs nagy gond, a következő körben az Udinese elleni rangadón már játszhat a középpályás. A keddi Roma elleni összecsapást viszont biztosan kihagyja, míg Del Piero és Borriello kezdőként kaphat szerepet. Legalábbis egy hétfői interjúban erre engedett következtetni Antonio Conte.

"Egészen fantasztikus teljesítményt nyújtottunk a bajnokság első felében. Minden dicséret megilleti a srácokat, veretlenek vagyunk, vezetjük a tabellát, de mostantól lesz igazán nehéz dolgunk. A következő meccsen a Romával játszunk az Olasz Kupában. Vannak sérültjeink, de célunk a továbbjutás. Szeretnénk megnyerni a kupát, de néhány csere a következőkben elkerülhetetlen lesz. Nagyon fontos sorozatról beszélünk, a hiányzók ellenére nyerni akarunk, de most a kevesebb lehetőséghez jutó játékosokon a sor" - nyilatkozta a Gazzettának a Juve mestere.

Ezen kívül kiemelte, hogy a visszavágás vágya is fűti őket, hisz az előző idényben pont a Roma ejtette ki a Zebrákat az Olasz Kupából.

Milánói csapatokkal kezdtünk, fejezzük is be velük, pontosabban a Serie A-ban december 3-a óta veretlen Interrel!

A Lazio elleni győztes meccsen a Gazzetta értékelése alapján Wesley Sneijder lett a mezőny legjobbja (a Laziós Ledesmához hasonlóan) 7-es osztályzattal, a sorozatban negyedik bajnokiján gólt szerző Milito szintén hetest kapott, a mérkőzést eldöntő Pazzinivel együtt.

Az Inter már csak három pont távolságra van a harmadik helyezett Udinesétől és nem valószínű, hogy Ranieri együttese pont a következő fordulóban fog lassítani. Vasárnap délután ugyanis az utolsó előtti Lecce otthonában lép pályára az Internazionale.