NHL

Ovecskinék sem tudták megállítani a Penguinst

  • Molnár Dávid

Az NFL főcsoportdöntőkre való tekintettel az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján csupán három mérkőzésre kerül sor, amiből a Pittsburgh Penguins és a Washington Capitals találkozóját magyar idő szerint már kora este lejátszották. Jevgenyij Malkin újabb erős produkcióval rukkolt elő, és hiába talált be a Washington két orosz sztárja, Alekszander Szjomin és Alekszander Ovecskin, a végén mégis a Pittsburgh fenoménjáé volt a döntő szó.

A Washington Capitals sztárjait már kétszer nullázták le a héten, legutóbb a Carolina ellen voltak képtelenek gólt lőni Alekszander Ovecskinék, és vasárnap az öt meccs óta veretlen Pittsburgh Penguins otthonába látogattak. Az első harmadot követően félő volt, hogy a Capitals ezúttal is adós marad a találatokkal, hiszen a Penguins készen állt a fogadásukra: 2 gólt lőttek és csupán 4 kapura lövést engedélyeztek a vendégeknek.

A második játékrész közepén azonban megtört a jég, és 3 és fél perc alatt kiegyenlítettek Ovecskinék Brooks Laich, illetve Alekszander Szjomin találataival. A vendégek játéka mezőnyben is feljavult, simán hozták a harmadban a lövéseket, és a folytatás is a Capitals kedve szerint kezdődött, hiszen Alekszander Ovecskin, a csapat kapitánya előnyhöz juttatta a gárdát, először a meccs során.

Jevgenyij Malkin ismét adott okot az örömre a Penguinsnek - fotó: Getty Images


Ezzel azonban csak azt érték el, hogy felébresztették az alvó oroszlánt. James Neal második góljával a találkozón kiegyenlítette az állást, és a Penguins rendesen megnyomta a hátralévő időt, azonban Michal Neuvirth állta az ostromot a rendes játékidő lefújásáig. Egy pontot tehát mind a két bezsebelt, azonban a második pontot már csak az egyikük harcolhatta ki.

Jevgenyij Malkin pedig tett róla, hogy a második pont is a hazaiaké legyen. A pompás formában játszó orosz zseni szezonbeli 26. találatával eldöntötte a meccset a ráadás második percében, amivel nemcsak a Penguins örvendhet immáron 6 mérkőzéses győzelmi sorozatnak, hanem Malkin is, aki 6 meccs óta mindig betalál nagyban hozzájárulva a Penguins sikerességéhez.

NHL
106. játéknap
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 4-3 h.u.