Australian Open

Berdych nem fogott kezet a legyőzött ellenféllel - kifütyülték - videó

  • VNA

Hiába nyert, füttyszó kíséretében hagyta el a pályát Tomas Berdych, aki nem fogott kezet ellenfelével.

Szetthátrányból fordítva győzött vasárnap Tomas Berdych az Australian Open negyedik fordulójában. A cseh játékost azonban mégis füttyszó búcsúztatta a Nicolas Almagro ellen megnyert (4-6, 7-6, 7-6, 7-6) mérkőzés után. A hetedik helyen kiemelt játékos azzal vívta ki az ausztrál publikum haragját, mert nem volt hajlandó kezet fogni ellenfelével a találkozó után. A szokatlan cselekedet oka az volt, hogy Berdych szerint ellenfele a negyedik szett végjátékában, a 11. gémben egy labdával direkt találta el őt a karján. A labdamentet ezt követően Almagro nyerte meg, aki rögvest elnézést kért Berdychtől, aki azonban nem nézett ekkor rá a spanyolra.

A három megnyert rövidítéssel, nagy küzdelemben megnyert találkozó után a szurkolók előbb tapssal jutalmazták a cseh játékost, sportszerűtlennek vélt cselekedete után azonban ellene fordultak. A fütyülés a pálya menti interjú alatt és a pálya elhagyásakor is folytatódott. "Nem gondolom azt, hogy ha valaki közvetlenül a testedre üti a labdát, az szép megmozdulás lenne" - próbálta indokolni tettét a közönségnek Berdych, a nagy zajban azonban az üzenet kevesekhez jutott el.

A mérkőzés utáni sajtókonferencián Berdych-et továbbra is erről a témáról kérdezték. "Aki már játszott teniszt, az tudja, hogy a pálya meglehetősen nagy és mindig van hely az ember mellett az ütésre. Nem így kell teniszezni, ahogy ő tette. Nem hiszem, hogy egy sima elnézés kérés elég lenne. Máshogy kellene játszani, ennyi" - mondta a cseh játékos - a győzelme ellenére is - még mindig frusztráltan.