Férfi kézilabda Eb

Balzsay Károly Fazekas Nándor mezében szurkol a mieinknek Újvidéken

  • MTI

Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka vasárnap a helyszínen, Újvidéken szurkol a magyar férfi kézilabda-válogatottnak az Izland elleni Európa-bajnoki középdöntős mérkőzésen.

"A családommal érkeztem, és nagyon szorítok a fiúknak. Eddig a tévén néztem a meccseket, de most hétvége van, lejöttünk Újvidékre. Fazekas Nándi nagyon jó barátom, az athéni olimpián ismerkedtünk meg. Természetesen a tőle kapott mezben drukkolok majd!" – mondta az MTI-nek Balzsay, aki sérülése miatt nemrégiben kezdte el az edzéseket, és a tervek szerint tavasszal kell majd ringbe szállnia kötelező címvédés miatt.

"Amikor még Németországban voltam, és Nándi is kint játszott a Bundesligában, mindig terveztük, hogy ellátogatunk egymás meccseire. Ez ott nem jött össze, de amióta ismét a Veszprémben játszik, már bajnoki és BL-mérkőzéseire is kimentem. A válogatott pedig külön történet, ennek a csapatnak egy egész ország szorít" – tette hozzá Balzsay.

A magyar-izlandi Eb-találkozó 16:10-kor kezdődik, és Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata egy újabb sikerrel nagy lépést tehet a legjobb hat közé kerülésért.