Bundesliga

A Dortmund is botlik, vagy utoléri a Bayernt és a Schalkét?

  • Barcsai Róbert

A Bundesliga 18. fordulójában a csapatnevek alapján rangadót rendeznek vasárnap délután, de a Hamburg őszi szereplése alapján a címvédő Dortmund akár könnyedén nyerhet is idegenben, és ezzel utolérheti a tabella élén álló Bayern-Schalke párost. Stieber Zoltán együttese Leverkusenbe látogat.

Hamburg-Dortmund
15:30 Eurosport2
Hathárom-tipp: 2
Eurosport-tipp: 2

A hazai együttes játékosai felemás szájízzel vonulhattak a téli szünetre, ugyanis utolsó tíz mérkőzésükből csupán egyszer kaptak ki, ugyanakkor hat döntetlent is játszottak. A Hamburgot jelen pillanatban erősen veszélyezteti a kiesés, ezért is lett volna fontos megnyerni néhányat a döntetlenre végződő meccsekből.

A vendégek 11 mérkőzés óta veretlenek, a gyenge start már a múlté, ráadásul ha ma nyer a Dortmund, akkor pontszámban beéri a listavezető Bayernt.

A Dortmund egy idegenbeli győzelemmel utolérheti az élen állókat - Fotó: AFP

A mérkőzés legfontosabb hiányzója a dortmundi Mario Götze lesz, Jürgen Klopp így nyilatkozott az állapotáról: "Nem tud edzeni. Kezelést kap, talán jövő héten szombaton már játszhat."

A másik hatalmas kérdés a kapusposzt lehet, ugyanis Weidenfeller csak szombaton állt edzésbe, Mitchell Langerak pedig sérült. Jürgen Klopp a kapuskérdésről is nyilatkozott: "Mitch az első számú opció, ha pedig nem játszhat, akkor Alomerovic vagy Focher mutathatja meg, hogy mit is tud."

A másik oldalon Thorsten Fink vezetőedző sérülés miatt nem számíthat a Gökhan-Ilicevic-Berg trióra, közülük egyértelműen Gökhan kidőlése okozhatja a legnagyobb problémát, aki idén eddig 16 mérkőzésen lépett pályára.

Ősszel meglehetősen simán, 3-1-re nyert a Dortmund.

Leverkusen-Mainz
17:30 Eurosport2
Hathárom-tipp: 1
Eurosport-tipp: 1

A Leverkusen drukkerei számára nagyon rossz élménnyel zárult az ősz, ugyanis kedvenc csapatuk hazai pályán kapott ki a Nürnbergtől, ráadásul meglehetősen simán, 3-0-ra az utolsó fordulóban.

A Mainz-drukkereknek szintén nem volt sok okuk örülni, hiszen utolsó négy mérkőzéséből egyet sem tudott megnyeri a mainz-i együttes.

A gyógyszergyáriaknak három komoly sérültjük lesz, név szerint Tranquillo Barnetta, Renato Augusto és Sidney Sam, azonban a hazaiak edzője Thomas Tuchel még így is óvatosságra inti együttese szurkolóit: "A játékosok minősége egyénileg elképesztően magas."

Mainzi oldalon is vannak fontos hiányzók, nem léphet majd pályára többek között az osztrák Andreas Ivanschitz, Stieber Zoltán, Jan Kirchhoff, valamint Sami Allagui sem.

Ősszel fordított felállásban 2-0-ra nyert a Mainz, így tehát van mit megbosszulnia a gyógyszergyári együttesnek.