Real Madrid

Zidane és Di Stefano is megvédte Mourinhót

  • MTI

Real Madrid labdarúgócsapatának korábbi nagy alakjai, Alfredo Di Stefano és Zinedine Zidane is megvédték José Mourinho vezetőedzőt, miután a csapat vereséget szenvedett az FC Barcelona ellen a Király Kupa negyeddöntőjének szerdai, első összecsapásán.

A portugál sztártréner rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy védekező felállásban küldte pályára tanítványait a 2-1-es katalán sikerrel zárult El Clasicón.

Di Stefano a Marca című napilapban hetente megjelenő rovatában úgy fogalmazott, Mourinhót hibáztatni a vereségért "olyan, mint egy rossz vicc."
    "Mourinho az óriási összecsapások során erősödik, s bátor, ahogyan egy madridi edzőnek kell. A hibákat pedig ki lehet javítani."

A Real sportigazgatójaként dolgozó Zidane a szakember döntéseit is megvédte, köztük azt, hogy a portugál védőt, Pepét ezúttal a középpályán játszatta. "Természetesen egy olyan klubnak, mint a miénk, elegánsnak kell lennie, de egy ilyen esetben, egy rendkívül nehéz ellenféllel szemben, a győzelem érdekében meg kell változtatni bizonyos megszokott dolgokat" - nyilatkozta a korábbi francia válogatott sztár az As című sportnapilapnak. "Támadni Mourinhót és a játékosokat egyenlő a Real Madrid megtámadásával."

A Király Kupa negyeddöntős párharcának visszavágóját szerdán rendezik Barcelonában.