La Liga

Jön a sevillai derbi

Négy mérkőzést rendeznek ma a spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának szombati napján, melyek közül kiemelkedik az andalúz rangadó, a Betis - Sevilla találkozó.

Ugyan Spanyolországban még mindenki a szerdai El Clásicóval - és Pepe újabb ámokfutásával - van elfoglalva, szép csendben a bajnokság újabb fordulójához érkeztünk.

Espanyol - Granada 18.00
hatharom-tipp:1

A kora esti órákban két összecsapást is rendeznek egy időben: a négy mérkőzés óta veretnek Espanyol Barcelonában látja vendégül a Granadát. A hazaik legutóbb elért eredményei több, mint bíztatóak, hiszen múlt héten a Sevilla otthonában szerezték meg az egyik pontot, míg azt megelőzően a városi rivális Barcelona ellen sikerült ugyanez a bravúr. A Granada legutóbb saját pályán veszítette le az újoncok csatáját a Rayo Vallecano ellen, legutóbbi idegenbeli találkozóján pedig egy ötöst kapott a Real Madridtól. A pillanatnyi forma tehát egyértelmű eredményt jósol.

Betis - Sevilla 22.00
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

A sevillai derbi, azaz az andalúz belháború. A két csapat bajnoki találkozó legutóbb 2009-es évben vívott, akkor egy döntetlen mellett egy Betis győzelem született. Viszont a zöld-fehér Betis pályaválasztóként utoljára 2006. április 2-án tudott nyerni, pedig azóta négyszer is vendégül látta a Sevillát. A két fél közül azonban most a hazaiak mellett szólhat, hogy az utóbbi hetek formája alapján, bizony Marcelino Garcíi Toral csapata nem tündököl, így hiába kezdte fantasztikusan a bajnokságo, jelenleg csak a hetedik helyen áll. Remekül kezdte az idényt a Betis is, amely azonban nagyon megtorpant, és ha decemberben nem nyert volna meg három meccset is,akkor akár kiesési gondokkal is szembe kellett volna néznie.

További mérkőzések
20. forduló
Real Sociedad - Atlético Madrid 20.00
hatharom-tipp:2
Racing Santander - Getafe 18.00
hatharom-tipp:x