Német foci

Ismét nézettségi csúcs várható a Bundesligában

  • MTI

Az eddigi adatok alapján valószínűleg ismét megdől a német labdarúgó-bajnokság nézettségi rekordja, a Bundesliga 49. szezonjának első felében ugyanis átlagosan két és félezerrel többen követték a mérkőzéseket, mint az elmúlt idény első részében.

A 2011/12-es kiírás ősszel lebonyolított 153 mérkőzését átlagosan 45 161 néző követte a helyszínen, a leglátogatottabb stadion pedig továbbra is a címvédő Borussia Dortmund arénája volt, ahol átlagban 80 365 szurkoló látta a találkozókat. A dortmundi klub ezzel nemcsak megdöntötte tavalyi csúcsát (79 151), de az FC Barcelonát megelőzve már övé Európa leglátogatottabb stadionja.

A Bundesliga történetében először a 2010/11-es idényben fordult elő az, hogy mérkőzésenként több mint 42 ezer néző tartózkodott az arénákban, ez pedig azt jelentette, hogy a 18 csapat létesítményeinek kihasználtsága 94 százalékos volt.

A megnövekedett nézőszám egyébként az újonnan épített, illetve felújított stadionoknak is köszönhető. A magyar válogatott Szalai Ádámot és Stieber Zoltánt foglalkoztató FSV Mainz például az eddigi 13 ezer helyett átlagosan 33 130 drukkert lát vendégül a Coface Arenában.