Australian Open

Elszámolta magát a vezetőbíró - Ivanovic így nyert fontos gémet - videó

  • VNA

Kapitális hibát követett el Allison Lang mérkőzésvezető a Vania King - Ana Ivanovic találkozón.

Nem lesz könnyű éjszakája Allison Lang mérkőzésvezetőnek szombaton, hiszen óriási hibát követett el a Vania King - Ana Ivanovic harmadik fordulós mérkőzésen. Az amerikai játékos kiesésével végződő mérkőzésen ugyanis egy olyan gémet ítélt meg Ivanovicnak, amit valójában meg sem nyert. A 6-3, 6-4-es szerb sikerrel véget ért találkozó második szettjének negyedik játéka hozta a kínos incidenst, amely miatt egyik játékos sem reklamált.

Kettő-egyes King vezetésnél Ivanovic szervált, majd a játék első három pontját elbukta, így három bréklabdával szembesült. Ezeket hárította a szerb játékos, majd egyenlő után sorozatban a negyedik labdamenetét is megnyerte. Ekkor azonban még csak előnyhöz jutott volna, de Allison Lang megadta a játékot Ivanovicnak, aki ezzel 2-2-re egyenlített. A szerb játékos az utóbbi időben kisebbfajta vírusfertőzéssel küzdött, így saját bevallása szerint bár csodálkozott a döntés után, végül elfogadta azt.

"Felnéztem az eredményjelzőre, de addigra már átírták a játék állását. Senki sem szólt semmit, így én sem gondoltam, hogy hiba van" - reagált az esetre King. "Meccs közben előfordul, hogy nem mindig számolom az eredményt. Azt gondoltam, hogy 0-40 után nyert három labdamenetet és egyenlőnél jártunk, de nem voltam benne biztos. Megzavarodtam, de nem tettem semmit. Az ilyeneken nem szabad sokat agyalni, mert az ember könnyen elveszíti a fókuszt a következő fontos labdamenetek előtt. Ha valaki kiabált volna a nézőtérről, lehet, hogy én is jobban átgondolom és reklamálok. Sajnálom, hogy így történt, nem lehet tudni, hogy mi lett volna ezt követően."