Australian Open

Elmaradt a bravúr Serena ellen, Arn Gréta is kiesett

  • VNA

Bár helytállt, de kiesett Arn Gréta az amerikai Serena Williams ellen.

Az Australian Open női tornájának harmadik fordulójában utolsóként az Arn Gréta - Serena Williams találkozót rendezték meg. A világranglista 92. helyén álló magyar játékos rögtön az első gémben bréklabdához jutott, de a korábbi ötszörös melbourne-i győztes ellenfél hárította azt, majd a papírformát hozva 5-0-s előnyhöz jutott. Ekkor Arn nyert egy gémet, majd ellenfele szervájánál (és 30 egyenlőnél) egy könnyűnek tűnő lecsapást rontott el, így a szett viszonylag hamar elúszott számára.

Arn Gréta remekül helytállt az idei Australian Openen

A második játszma is hasonlóan indult, mint az első, Serena 4-0-s vezetése után azonban Arn hozta a saját adogatását. A következő gémben három bréklabdához (!) jutott a magyar játékos, de nem sikerült elnyernie Williams adogatását, majd saját szervájánál két kettőshibát is ütött, így végül 59 perc alatt elveszítette a találkozót. A 6-1, 6-1-es végeredmény hűen tükrözi a két játékos közötti különbséget, ugyanakkor Arn Gréta a főtáblán aratott két győzelmével messze felülmúlta az előzetes várakozásokat, remek versenyt zárt Melbourne-ben.

A női mérkőzések harmadik fordulójában több meglepetés is született, hiszen kiesett az orosz Szvetlana Kuznyecova, igaz legyőzője, a német Sabine Lisicki is kiemeltként szerepel a főtáblán. Kiesett a korábbi wimbledoni döntős francia Marion Bartoli is, aki a kínai Cseng Csie ellen nem találta az ellenszert. Ellenfele sérülése miatt alig 48 percet töltött a pályán a második helyen kiemelt Petra Kvitová. Marija Sarapova viszont újabb könnyű találkozón van túl, az orosz játékának ezúttal a német Angelique Kerber nem örült. A hetedik helyen kiemelt Vera Zvonarjova is búcsúzott a tornától, akit honfitársnője, Makarova győzött le egy szorosabb és egy sima szettben.

Australian Open - női egyes - 3. forduló
Williams (amerikai, 12.) - Arn (magyar) 6-1, 6-1
Kvitová (cseh, 2.)–Kirilenko (orosz, 27.) 6:0, 1:0-nál Kirilenko feladta
Sarapova (orosz, 4.)–Kerber (német, 30.) 6:1, 6:2
Errani (olasz)–Cirstea (román) 6:7, 6:0, 6:2
Makarova (orosz)–Zvonarjova (orosz, 7.) 7:6, 6:1
Lisicki (német, 14.)–Kuznyecova (orosz, 18.) 2:6, 6:4, 6:2
Cseng Csie (kínai)–Bartoli (francia, 9.) 6:3, 6:3
Ivanovics (szerb, 21.)–V. King (amerikai) 6:3, 6:4