Női labdarúgás

Drogdílert lőttek agyon, majd gólrekord született

  • VNA

Két nappal a csapatszálláson bekövetkezett lövöldözés után új gólrekordot állított fel az amerikai női labdarúgó válogatott.

A londoni olimpiáért zajló selejtező sorozaton az Egyesült Államok csapata 14-0-s győzelmet aratott a Dominikai Köztársaság ellen, ami új rekord a csapat történetében. A korábbi rekord egy 1991-es találkozóhoz fűződik, amelyet Mexikó ellen nyertek meg 12-0-ra. A kanadai Vancouverben rendezett találkozó előtt különös incidens rázta meg a csapatot. A selejtező előtt ugyanis két nappal a szálloda halljában egy városszerte ismert drogdílert lőttek agyon a rendőrök. „A spontán jóga óránk mentett meg engem. Eredetileg le akartam menni kávézni, de így megúsztam azt a pokoli lövöldözést” - írta Twitter oldalán a csapat csinos kapusa, Hope Solo.

A dominikaiak ellen különösen Amy Rodriguez volt elemében, aki a szünetben állt be csupán, de így is öt gólt (!) szerzett, hasonló bravúr korábban egyetlen amerikai női játékosnak sem sikerült nemzeti mezben. Az amerikai női csapat vasárnap Guatemala ellen folytatja szereplését, majd Mexikó következik a selejtezőben. Pia Sundage csapata korábban három alkalommal (1996, 2004, 2008) is nyert már olimpiát, így londoni kvalifikációja papírforma lenne.