Premier League

Bogdánék a Liverpool ellen parádéztak hazai pályán - videó

A Premier League 22. fordulójában a Bolton magabiztosan, 3-1-re verte a Liverpool együttesét hazai környezetben.

Mivel az előzetes hírekkel ellentétben Jussi Jääskeläinen mégsem épült fel a Liverpool elleni mérkőzésre, így nem lehetett kérdés, hogy Bogdán Ádám kezd a Bolton kapujában. A vendégeknél ezúttal a Carroll, Bellamy csatárduóban látott fantáziát Kenny Dalglish menedzser, Kuyt csak a kispadon kapott helyet.

Nem kellett sokat várni az első gólra, hiszen Mark Davies szinte szó szerint átgyalogolt a liverpooli védelmen, majd estében a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

Aztán jöttek a Vörösök, de a 20. percben Henderson lövését Bogdán biztosan hárította. A 29. percben megduplázta előnyét a Wanderers, Eagles passzolt a védők között Reo-Cokerhez, aki átvette, majd kapuba pofozta a labdát (2-0).

Egyetlen kihagyás azonban elég volt a Boltontól, hogy visszahozza a meccsbe Gerrardékat: Bellamy egy elentámadás után a kimozduló Bogdán mellett a kapu közepébe lőtt (2-1). A szünetre egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első: Bolton-góllal. Petrov csavart át balról a hosszúra a szögletet, Wheater visszafejelte, Steinsson pedig a kapuba bombázott (3-1).

A 71. percben a liverpooli Agger unta meg csatártársai semmittevését, és indult meg a félpályáról, majd lövésre szánta el magát, a labda pedig a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra. Nem sokkal később Bellamy lövését kellett hárítania Bogdánnak, aki végig magabiztosan védett. A Bolton így különösebb megerőltetés nélkül szerzett három pontot, a Liverpool pedig távolabb került a dobogótól.

A mérkőzés összefoglalója

Premier League
22. forduló
Bolton Wanderers-Liverpool 3-1 (2-0)
Gólszerző: M. Davies (4.), Reo-Coker (29.), Steinsson (50.), ill. Bellamy (37.)