Serie A

Bergamói győzelmével őszi bajnok a Juventus

A Juventus elhozta a három pontot az Atalanta otthonából az olasz bajnokság 19. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

A Juventusnál Quagliarellán kívül nem volt a csapatban komoly hiányzó, az új szerzemény, Borriello csak a kispadon kapott helyet. A torinóiaknál elől Pepe, Matri, Vucsinics kezdett, a nagy öreg Del Piero is csak a cserék közé volt nevezve.

Jobban kezdett a Juventus, a 11. percben Matri lőhetett 12 méterről a jobb kapufa tövét találta el, majd Vucsinics lövését Consigli ütötte szögletre. A 35. percben ismét Vucsinics lőtt 22 méterről, de kapu mellé. Az első félidő vége előtt 6 perccel Pepe Manfredini mellet húzott el, de Consigli kitenyerelte 12 méteres lövését. A 42. percben újabb torinói kapufa: Vidal 25 méteres lövése után a felső léc mentett.

A félidő egy Atalanta-helyzettel fejeződött be: Denis az ötös sarkáról kapásból lőtt el keresztbe egy labdát.

A fordulás után 10 perccel megszerezte a vezetést a Juventus: Pirlo balról ívelt középre, a hosszún Lichtsteiner az alsó sarokba bólintott (0-1).

Tíz perccel a vége előtt Matri adott remek labdát Marronénak, akinek a lövését azonban védeni tudta a hazaiak kapusa. A 82. percben viszont már Consigli sem tudott segíteni, Marrone remek labdát tálalt a csereként beálló Giaccherininek, aki kapásból a kapuba vágta azt (0-2).

A torinói csapat ezzel elvitte a három pontot Atalantából és őszi bajnoknak vallhatja magát.

 

Serie A
19. forduló
Atalanta-Juventus 0-2
Gólszerző: Lichtsteiner (55.), Giaccherini (82.)