Australian Open

Pofátlan büntetés - Nalbandian 8000 dollárt fizet

  • VNA

Az argentin David Nalbandian „vizespalack-mutatványa” miatt nyolcezer dolláros büntetést kénytelen fizetni.

Pénteken az ausztrál bajnokság szervezői 8000 dolláros büntetéssel sújtották David Nalbandiant. A büntetést azért kapta az argentin játékost, mert szerdán a második fordulós mérkőzésén a döntő szettben vizes palackjával vette célba a mérkőzés játékvezetőjét, Kader Nounit. Az eset előtt a főbíró hatalmas hibát követett el, hiszen kritikus állásnál (Nalbandian bréklabdájánál) felülbírálta az amerikai John Isner első adogatását és a vonalbíró ítélete ellenére jónak minősítette azt.

A nagy zaj miatt nem volt jól hallható az ítélet, mire azonban Nalbandian kikérte volna az elektronikus bíró (az ún. sólyomszem) segítségét, Nouni már erre nem adott lehetőséget. Az egykoron a világranglista harmadik helyén is álló, most már 30 esztendős Nalbandian ezt követően teljes joggal dühöngött az ítélet ellen. Az persze más kérdés, hogy nem kellett volna tettlegességig fajulnia a konfliktusnak. „Nevetséges, hogy ilyen mérkőzésvezetők vannak ezen a tornán” - mondta utólag az Inser ellen végül elbukó argentin, akinek azért a büntetés nem nagy probléma, lévén karrierje során eddig közel 11 millió dollárt teniszezett össze.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!