NFL

Ősszel Londonban játszanak Tom Bradyék

  • MTI

Az elkövetkezendő három szezonban egyik hazai mérkőzését Londonban játssza majd a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő St. Louis Rams csapata.

Az NFL pénteki bejelentése szerint a Kosok idén a magyar származású Meskó Zoltánt is foglalkoztató New England Patriots együttesét fogadják a Wembley Stadionban október 28-án.

"Nagy öröm, hogy a Rams minden évben egy meccsét Nagy-Britanniában játssza majd a következő három szezonban, mert így tovább nőhet a sportág népszerűsége a határokon túl is" - mondta Roger Goodell, a liga elsőszámú vezetője.

Az NFL azt szerette volna, ha 2012-től már legalább két meccset rendeznek az európai szigetországban, de a liga bejelentése szerint idén ez az egyetlen találkozó lesz az Egyesült Államokon kívül.

A klubtulajdonosok tavaly októberi gyűlésükön úgy döntöttek, mind a 32 együttes lehetőséget kap arra, hogy évente legalább egy hazai alapszakaszmeccsét a szigetországban rendezze meg, annyi a kikötés, hogy vendégként minden csapatnak legfeljebb egyszer lehet 2016-ig Európában játszania, ami azt jelenti, hogy a soron következő öt idényben akár 32 meccsre is Európában kerülhet sor.

Először 2007-ben rendeztek alapszakasz mérkőzést a Wembleyben, s azóta minden évben egy összecsapást játszottak a legendás arénában. A New England 2009 után másodszor lép majd pályára Londonban, legutóbbi látogatásakor győzött a Tampa Bay Buccaneers vendégeként.