Australian Open

Amerikai kudarc a férfiaknál Melbourne-ben

  • VNA

Nincs már amerikai férfi játékos a legjobb 16 között az Australian Openen - erre utoljára 1973-ban volt példa.

John Isner Feliciano Lopez elleni ötszettes veresége után a negyedik fordulóra nem maradt versenyben amerikai férfi játékos az Australian Openen. A legjobb 16 között így már nincs amerikai férfi játékos, amire utoljára 39 évvel ezelőtt, még 1973-ban volt példa. Akkor is csak azért, mert egyetlen játékosuk sem indult el az ausztrál bajnokságon. Idén tízen is próbálkozhattak a 128-as főtáblán, de három forduló alatt mindannyian elvéreztek.

„Nagy csalódás ez a számunkra. Ezen a tornán nem ment az amerikai játékosoknak. A mai meccs előtt tudtam, hogy én vagyok az utolsó, aki még versenyben van és ezért is szerettem volna tovább játszani. Nagyon csúnya a mérlegünk, hogy nincs játékosunk a nyolcad döntőben. Legközelebb ennél jobban kellene szerepelnünk a kiemelt tornákon” - nyilatkozta veresége után Isner.

A nőknél még két amerikai játékos van versenyben, ahol Vania King és a 13-szoros Grand Slam győztes Serena Williams is várhatja a harmadik fordulót. Utóbbi reméljük, hogy csak szombaton hajnalig lesz még versenyben, ellenfele ugyanis a magyar Arn Gréta lesz a tizenhat közé kerülésért.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!