NBA

A Miami nyerte a szuperrangadót

  • Molnár Dávid

Szokatlanul kevés, mindössze három mérkőzést hozott az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki, 26. játéknapja, de mégis ezen a napon játszottak az alapszakasz egyik legnagyobb eseményét, a Miami Heat és az LA Lakers összecsapását, amit végül a hazai gárda nyert meg. A Houston hosszabbításban verte a New Orleanst, a Dallas pedig idegenben tett pontot két meccs óta tartó vergődésének a Utah Jazz otthonában.

Mindenki erre a mérkőzésre várt már napok óta, a világ legnagyobb videómegosztó portálján, a YouTube-on a rajongók is saját készítésű beharangozókkal készültek az NBA jelenlegi két legpatinásabb klubjának összecsapására. A Miami Heat a Los Angeles Lakerst fogadta, és csak utólag derült ki, hogy az egyik főszereplő majdnem kénytelen volt kihagyni az egészet.

LeBron James azonban betegen, megfázva is vállalta a mérkőzést, és milyen jól tette! 31 pontjával oroszlánrészt vállalt a Heat győzelméből, mely három negyeden keresztül biztos pénznek volt vehető. A záró játékrészben a Lakers megpróbálta a lehetetlent, 21 pontos hátrányt ledolgozni, azonban hiába nyerték 10 ponttal az utolsó negyedet, még így is maradt 11 pont a két csapat között.

LeBron James (6) tör kosárra Pau Gasol (16) szorongatásában - fotó: Getty Images


Pau Gasol és Kobe Bryant ketten együtt 50 pontig jutottak a Lakerstől, Andrew Bynum pedig dupla-duplával (15 pont, 12 lepattanó) zárta a találkozót, de az első három negyed gyér termése megbosszulta magát.

A Houston Rockets majdnem elszórakozta a mérkőzést a New Orleans Hornets ellen. Kevin Martin az első félidőben megállíthatatlan volt, 27 pontot szerzett, míg a folytatásban, hosszabbítással együtt csupán további 5 ponttal gyarapította termését. A Hornets a ráadásban szerzett először vezetést a meccsen, de a vendég játékosok öröme túl korainak bizonyult, hisz a végső szó a Rocketsé lett, és 90-88-ra nyertek. Ez volt a Houston 5. győzelme egymás után, amivel 50% fölé került a csapat, míg a Hornets az utóbbi 13 mérkőzéséből 12-t elbukott.

Szintén szoros összecsapáson kaparta ki a győzelmet a címvédő Dallas Mavericks a Utah Jazz vendégeként. A csapatok az utolsó játékrésznek döntetlennel kezdtek neki, miután a Mavericks a harmadik negyedben csúnyán leengedett, azonban maradt elég erő Dirk Nowitzkiékben, hogy véget vessenek két meccs óta tartó nyeretlenségüknek. Shawn Marion 22 pontot adott a Dallas terméséhez, de a kispadról érkezők is pontosan dobálták a labdát, 44 pontot szerzett a Jason Terry-Lamar Odom-Ian Mahinmi-Rodrigue Beaubois négyes.

LeBron James még betegséggel küszködve sem hagyja, hogy a Lakers pontot szerezzen - lehet végre a csapatot tartja szem előtt a tavaly sok kritikát kapott sztár?

NBA
26. játéknap
Miami Heat - Los Angeles Lakers 98-87
Houston Rockets - New Orleans Hornets 90-88 h.u
Utah Jazz - Dallas Mavericks 91-94