Australian Open

A melbourne-i Grand Slam torna legjobb tetoválásai

  • VNA

Az Australian Open játékosai közül jó néhányan rendelkeznek különböző tetoválásokkal. A torna hivatalos honlapja a legjobban sikerült alkotások közül válogatott.

1. Li Na rózsa tetoválása
A jelenlegi tenisz cirkusz egyik legismertebb tetoválását viseli mellkasán a Roland Garros győztes kínai játékos, aki tavaly az első ázsiai játékos lett, aki Grand Slam tornát tudott nyerni. A szív által körbefuttatott rózsa motívumot Li Na még fiatalon, 19 esztendősen vállalta be.

Li Na 19 évesen vállalta be a mellkasán lévő tetoválást - Fotó:stuff.co.nz
 

2. Serena diszkrét szíve
Sok szempontból mondhatjuk Serena Williamsről, hogy magamutogató és extravagáns egyéniség, de a tetoválásokat tekintve inkább a szolid díva megjelölés illik rá. Az ötszörös Australian Open bajnok nyakán parányi szívecske található, amelyet 2008 óta visel.

Serena Williams négy éve viseli a nyakán a tetoválást - Fotó:womenstennisblog.com

 

3. Sands virágmintái
A harmadik számú amerikai női játékosnak számító Bethanie Mattek-Sands eddigi is ismert volt térdig érő zokni kompozícióiról, különleges hajviseletéről és tenisz ruháiról. A róla kialakított képbe remekül illik a jobb karján található virág-mintás tetoválás, amit állítólag Lady Gaga ihletett...

Bethanie Mattek-Sands ad a külsejére, igaz néha kritikát kap érte - Fotó:http://freenewfashiondesign.com

4. Tipsarevic bölcsessége
A világranglista tíz legjobbja közé frissen bekerült szerb játékos kedvenc irójának, Doszkojevszkijnek egy idézetét viseli a karján: „A szépség megmenti a világot” - feliratot viszont nem orosz eredetiben és nem is szerb nyelven, hanem japánul tetováltatta magára a szemüvegeiről is közismert játékos. A miértre egyszerű magyarázatot adott a szerb: mert így jobban néz ki, mint oroszul...

Tipszarevics különösen kedveli a tetoválásokat - Fotó:http://cynthiasinsiderblog.wordpress.com

5. Clijsters a családcentrikus
Az Australian Open címvédőjének számító Kim Clijsters a pályán sem feledkezik meg családjáról, bal csuklójára írva kislánya, Jada neve látható. Mivel a kétkezes fonák miatt nem tud gyűrűvel játszani, ezért bal kezének gyűrűs ujján "B"-betű szerepel, amely férjére, az egykori kosárlabdázó Brian Lynch-re utal.

Kim Clijsters bal kezének gyűrűs ujja kapott tetoválást - Fotó:http://cornedbeefhash.wordpress.com


6. Kuznyecova duzzad az erőtől
Az orosz klasszis nem csak játékban, de a pszichés hadviselést tekintve is erősnek tekinthető. Erre utal a jobb felkarjára vart felirat: „A fájdalom nem öl meg téged, én ölöm meg a fájdalmat”

Szvetlana Kuznyecova testén is több tetoválás van, ez a leginkább látható - Fotó: australianopen.com

7. Nalbandian a pampák új bikája
A hetvenes években az argentin Guillermo Vilas kétszer (1978, 1979) is megnyerte az Australian Opent. A Pampák bikája becenévvel illetett honfitársra utalva a bíróval történt vitája miatt most feltűnést keltő David Nalbandian jobb felkarján visel egy hatalmas bikafejet. A férfiak viszonylag ritkán játszanak (edzenek) ujjatlan pólóban, de azért így is akad fotós, akinek sikerült elcsípnie ezt a motívumot.

Nalbandian már kiesett a tornáról, de így is látványos a tetoválása - Fotó:http://cornedbeefhash.wordpress.com

8. Bogomolov is a bikára esküszik
Nem az argentin teniszező az egyetlen, aki a bika motívumra esküszik, így van ezzel Alex Bogomolov is, akinek jobb vállán egy hatalmas bika fej, bal vállán pedig kínai írásjelek találhatóak.

Alex Bogomolov nem titkolja tetoválásait - Fotó: http://cornedbeefhash.wordpress.com

9. Négy betű is elég lehet
Az idén Sydneyben tornát nyerő finn Jarkko Nieminen nem bonyolította túl a tetoválást, mindössze négy karakter feszül hasának bal oldalán. A „SISU” felirat a finn nyelvben a kitartásra és az erősségre utaló kifejezés.

Jarkko Nieminen csak néha kérkedik az őt fedő tetoválással - Fotó: www.mtv3.fi

10. Bondarenko angyali szárnyai
A párosban Australian Open győztes (2008) Katerina Bondarenko angyali szárnyakkal indul a tornákon, az más kérdés, hogy Vania King ellen most már így is az első fordulóban búcsúzott az Australian Opentől.

Bondarenko idén nem szárnyalt Melbourne-ben - Fotó: telegraph.co.uk
 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!