Australian Open

19 éves ausztrál lesz Federer új kihívója

  • VNA

Bernard Tomic az ausztrálok új reménysége, aki vasárnap hajnalban Roger Federer ellen csodát szeretne tenni.

Az ukrán Alekszandr Dolgopolov legyőzése után még nagyobb skalpra vágyik az ausztrálok 19 esztendős tehetsége, Bernard Tomic. A magyar idő szerint pénteken délelőtt egy ötszettes drámát túlélő fiatal ugyanis a nyolc közé jutásért Roger Federerrel játszik. „Hatalmas érzés lesz Roger ellen játszani” - tekintett már előre Dolgopolov legyőzése után Tomic. A US Open győztes Samantha Stosur korai kiesése után az ausztrál szurkolók - Lleyton Hewitt mellett - új kedvencet találtak maguknak.

Bernard Tomic az ausztrál szurkolók új kedvence - Fotó:dailytelegraph.com.au

A horvát szülők gyermekeként Stuttgartban született, de három éves korától Ausztráliában élő Tomic nem kis terhet kapott ezzel a szeretettel a nyakába, hiszen az Australian Openen utoljára 1976-ban (Mark Edmondson révén) tudták megnyerni a férfi tornát. Tomic tavaly Wimbledonban hívta fel magára először a figyelmet, amikor a selejtezőből indulva egészen a negyeddöntőig menetelt, így a füves pályás Grand Slam torna történetében Boris Becker 1986-os menetelése óta a legfiatalabb volt, aki idáig eljutott.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!