NHL

Újabb méretes pofonba szaladt bele a Buffalo - videó

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 102. játéknapja csupán négy mérkőzéssel kecsegtetett, azonban gólokban így sem volt hiány. A Chicago és a reneszánszát élő Anaheim egyaránt 6 gólt vágott ellenfeleiknek, a Washington Montrealban nullázott, míg a Colorado hosszabbításban diadalmaskodott a Florida felett.

Idegenbeli átok

A Buffalo Sabres sorozatban 10. mérkőzését bukta el idegenben a szerdai játéknapon. Ez a mutató alapjában véve is lesújtó egy csapat számára, azonban a Szablyásoknak még aggasztóbb lehet a tény, hogy semmi küzdelmet nem tudnak felmutatni vendégként. A hétfői megalázó 5-0-s vereség után ismét a pofozógép szerepét játszották, a Blackhawks egy hatossal küldte tovább Winnipegbe a Szablyásokat.

Jonathan Toews, a hazaiak csapatkapitánya két gólt vállalt a győzelemből – tőle nem meglepő ez a termés, azonban az újoncok gólérzékenysége és ponttermése annál nagyobb örömöt adhat a csapatnak. Andrew Shaw és Jimmy Hayes is góllal és assziszttal zárták a gólgazdag találkozót, és a csapatkapitány sem mehetett el szó nélkül a teljesítményük mellett:

„Lenyűgöző, nagyon jó hokival lepnek meg minket meccsről meccsre. Tisztában vagyunk mindannyian vele, hogyha folytatják ezt a játékot, akkor a gólok nem maradnak el.”

Lindy Ruff, a Sabres vezetőedzője is tanácstalan - fotó: AP


A Sabres már nem lehet ennyire boldog. Bár Jason Pominville találata 2-2-re felhozta a vendégeket, ezt követően 4 gólt is berámoltak a hazaiak Jhonas Enrothnak. Lindy Ruff nincs kényelmes pozícióban, mert láthatóan sem az olimpikon Ryan Miller, sem váltótársa nem tudja azokat a védéseket bemutatni, melyek lendületet adhatnának a többi játékosnak.


Újabb washingtoni nullázás    

Alexander Ovecskinék tanultak az Islanders elleni meccsből, és megmutatták, hogy ők is képesek lehúzni a rolót. A szerencsétlen ellenfél a Montreal Canadiens lett.

Michal Neuvirth váltotta a kapuban Tomas Vokount, és a fiatal kapus ismét rászolgált a bizalomra, 31 védést bemutatva szerezte meg szezonbeli második, karrierje hatodik shutoutját. A Capitalsnek már csak lőtt gólokra volt szükség, azokat pedig Ovecskin, Mathieu Perreault és Marcus Johansson szállították.

Bár a Montreal sokat lőtt kapura, nem tudták kihasználni a lehetőségeiket, pedig 7 alkalommal is emberelőnyben játszottak. Carey Price 13-szor hárított, ez volt a 10. rendes játékidőben veresége az utóbbi 15 olyan mérkőzéséből, ahol kezdőként állt be a kapuba (4-10-1).

A Canadiens továbbra is esik egyre lejjebb a tabellán, és láthatóan az ideiglenes vezetőedző, Randy Cunneyworth sem tud csodát tenni a kerettel, aminek valószínűleg a francia-kanadai szurkolók örülnek a legjobban, hiszen az elmúlt hetekben számos alkalommal kifejezték ellenszenvüket a franciául beszélni nem tudó vezetőedzővel szemben. Ha a szezon végéig sem mutat javulást a Montreal, valószínűleg Cunneyworthöt nem fogják marasztalni.

Kacsák ettek Prérikutyákat

Folytatja domináns szereplését az Anaheim Ducks, újabb nagyarányú győzelemmel megörvendeztetve szurkolóikat. A mostani áldozat a Phoenix Coyotes lett, akikre 6-2-es vereséget mértek Teemu Selannéék.

A Ducks az utóbbi 7 mérkőzésén pontot szerzett, mely a klub leghosszabb pontszerző szériája 2010 novembere óta, de ami még ennél is lenyűgözőbb az a 31 lőtt góljuk, ami átlagban 4.4 gólt tesz ki meccsenként.

A szokásos góllövők, Jason Blake, illetve Corey Perry emberhátrányos találata mellett a kiegészítő emberek is villogtak ma a Ducks részéről: a védő Francois Beauchemin két góllal vetette észre magát, és Niklas Hagman, valamint Matt Beleskey is részt vettek a gólparádéban.
Hogy az Anaheim mennyire volt rossz ezt megelőzően jól példázza, hogy még ennek a jó szériának köszönhetően is csak 13.-ak a nyugati főcsoportban, és 13 pont választja el őket a 8. helyen tanyázó Colorado Avalanche-től.

Ryan O’Reilly a Yetik hőse

Mindig is lesznek olyan játékosok, akiknek értékét csak azok a csapatok tudják megbecsülni, ahol éppen játszanak. Ilyen Ryan O’Reilly is, aki ponttermelése és jó játéka ellenére még mindig nem tudhatja magát a liga elitjeinek körében.

Ez azonban egyáltalán nem zavarja a fiatal csatárt, aki 35 pontjával magasan vezeti a házi pontlistát. A hosszabbításban övé volt a döntő szó, melynek köszönhetően az Avalanche otthon tartotta a két pontot.

A Florida játékosai mindenkit okolhatnak, de főként magukat. Tomas Kopecky találatával már 3-1-re vezettek a harmadik harmad elején, azonban Peter Mueller és Paul Stastny eredményességének köszönhetően még a lefújás előtt kiegyenlítettek a hazaiak, akik lövésekben végig dominálták a mérkőzést.

A Panthers ezzel már 7 meccs óta nyeretlen idegenben, és 2012-ben eddig egyáltalán nem azt nyújtja a csapat, amiért a szezon első felében sok floridai emberben ismét felébresztették a hokimániát.

 

NHL
Alapszakasz
Chicago Blackhawks–Buffalo Sabres 6–2
Montreal Canadiens–Washington Capitals 0–3
Colorado Avalanche–Florida Panthers 4–3 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks–Phoenix Coyotes 6–2