Holland Kupa

Öt gólt láttak a gyerekek a botránymeccs újrajátszásán - videó

  • MTI

Az AZ Alkmaar 3-2-re legyőzte az Ajax Amsterdamot csütörtökön a december 21-én botrányba fulladt holland labdarúgó kupamérkőzés újrajátszásán, amelyre csak gyerekeket engedtek be.

A találkozót - a holland szövetség (KNVB) múlt heti döntése alapján - mintegy 20 ezer 12 év alatti tanuló tekintette meg, egy-egy kísérő jelenlétében.

A gyerekek remek hangulatot teremtettek az Ajax-AZ meccs újrajátszásán - Fotó: AFP

Decemberben a nyolcaddöntő 36. percében - 1-0-s Ajax-vezetésnél - egy huligán rátámadt a vendég Alkmaar kapusára, aki megvédte magát, földre terítette a drukkert, majd többször bele is rúgott, amiért a játékvezető kiállította őt. Válaszul Gertjan Verbeek, a vendégek vezetőedzője lehívta csapatát a pályáról. Néhány nappal később a KNVB úgy döntött, hogy újrajátsszák a találkozót, mert "ésszerűtlen" lenne a meccs folytatása, mivel ebben az esetben emberhátrányban kellene játszania az Alkmaarnak. A 19 éves szurkoló hat hónapos börtönbüntetést kapott, és szabadulását követően majd másfél évig minden Ajax-, Alkmaar-, illetve holland válogatott találkozó alatt jelentkeznie kell a rendőrségen.

A meccs összefoglalója

Így támadott az első mérkőzésen a szurkoló

Holland Kupa
nyolcaddöntő, újrajátszott mérkőzés
Ajax-AZ Alkmaar 2-3 (2-2)
gólszerzők: De Jong (10., 38.), illetve Martens (24.), Benschop (32.), Elm (55. - büntetőből)
Győzelmével az Alkmaar továbbjutott a negyeddöntőbe.