Ifjúsági téli olimpia

Kovács Attila dobogós helyen áll a jégkorongozók között

  • MTI

Kovács Attila az első számot követően a harmadik helyen áll a jégkorongozók ügyességi versenyében az Innsbruckban zajló, első ifjúsági téli olimpián.

A viadal honlapja szerint Kovács a negyeddöntőben szlovén riválisát múlta felül közel fél másodperccel, majd az elődöntőben japán vetélytársával maradt alul, azonban a másik ágon vesztes kínai versenyzőnél gyorsabb volt, így harmadik lett. A nők hasonló számában Gasparics Fanni kikapott a negyeddöntőben, melynek vesztesei közül övé volt a legjobb idő, így ötödikként zárt.

A nap többi magyarja közül Kékesi Márton 21. lett az alpesi sízők óriás-műlesikló versenyében, Bodnár Zénó 34. helyen végzett a sífutók sprintversenyében, míg a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál 500 méteren Farkas Tamás és Tóth Tímea egyaránt C döntőbe jutott, végül előbbi 10., utóbbi 12. lett.

A vasárnapig tartó korosztályos csúcseseményen 6 sportág 15 szakágának 63 versenyszámában több mint ezer 14-18 év közötti sportoló vesz részt. Magyarországot kilenc versenyző képviseli.