Sportfogadás

Az Australian Open harmadik fordulójában is profitot termelnénk

  • Barcsai Róbert

Az Australian Open ötödik játéknapján megkezdődnek a harmadik kör küzdelmei, amely elég nehéz feladat elé állítja a sportfogadókat, hiszen elég nehéznek tűnik a sorsolás, ráadásul a párosításoknak is megvan a saját pikantériája, ennek ellenére megpróbáltunk két komoly hasznot ígérő tippet kiválasztani.

John Isner-Feliciano López
Hathárom tipp:
Összes játék - Over 42.5 @1.73

Emlékezetes mérkőzésen van túl John Isner, aki hátrányból fordítva döntő szett 10:8-ra nyert az argentin Nalbandian ellen. Az első körben a hazai pályán játszó Benjamin Mitchellt múlta felül 6:4, 6:4, 7:6 arányban. Az eddig látottak alapján Isner szokás szerint jól szervál, elég magabiztos adogatójátékkal rendelkezik, bár a második szerváin lenne még mit javítani. Fogadóként nem sok vizet zavar, Nalbandian ellen 10 breaklabdát tudott kikényszeríteni, amelyből 4-et használt ki.

A szintén hatalmas szerváiról elhíresült spanyol Feliciano López két 3-0-al jutott a harmadik fordulóba. Az első körben Leonardo Mayert verte 7:6, 6:3, 7:6-ra, majd a második mérkőzésén az olasz Flavio Cipolla volt az áldozat, ő 7:5, 7:6, 6:2-re kapott ki.

John Isner várhatóan Feliciano López ellen sem jut tovább könnyen - Fotó: AFP

López idáig olyan ellenfeleket kapott, akik keménypályán gyengén teljesítenek, mégis szoros szettekre tudták kényszeríteni a spanyolt. Úgy gondolom, hogy a két stabilan szerváló végig szoros szetteket fog produkálni, két tie-break is simán benne van a pakliban, de személy szerint én ötszettes meccset várok, amiből adódik az Over.

Sportfogadás
Isner és López egymás ellen
Év Helyszín Borítás Győztes Eredmény
2011 Párizs Kemény Isner 6:4, 6:2

 

 

 

 

 

Stanislas Wawrinka-Nicolas Almagro
Hathárom tipp:
Összes szett - Over 3.5 @1.61

A második számú svájci teniszező az első fordulóban a francia Benoit Paire-t verte 6:1, 6:1, 7:5-re, majd a második körben a magából teljesen kifordult Markosz Bagdatiszt győzte le 7:6, 6:4, 5:7, 6:1-re. Úgy gondolom, hogy igazán komoly következtetéseket a ciprusi játékos elleni mérkőzésből lehet levonni, ahol azért voltak olyan időszakai Wawrinkának, ahol nagyon durván alulteljesített önmagához képest, de valljuk be őszintén, ez nem új jelenség nála.

Almagro elég hullámzóan teljesít eddig, az első mérkőzésén szettet vesztett Kubot ellen, hogy aztán 3-1-re nyerjen, azonban az előző körben a fiatal Dimitrov öt szettre kényszerítette a spanyolt, Almagro csupán 4:6, 6:3, 6:7, 6:4, 6:0-ra tudott nyerni.

Abukmékerek előzetesen jóval erősebbnek tartják Wawrinkát, kicsit úgy érzem, hogy Almagro alul van értékelve, de mégsem a spanyol győzelmében található a legnagyobb érték. Nagyon erősnek érzem az over 3.5 szett tippet, mert mindkét játékos eléggé instabil ahhoz, hogy akár egy győzelem esetén is elveszítsen legalább 1 szettet. A két játékos egymás ellen nagyon ritkán játszott sima meccset.

Sportfogadás
Wawrinka és Almagro egymás ellen
Év Helyszín Borítás Győztes Eredmény
2010 Cincinnati Kemény Wawrinka 6:3, 6:3
2010 Davis Kupa Salak Wawrinka 3:6, 6:4, 3:6, 7:5, 6:3
2007 Auckland Kemény Almagro 1:6, 6:4, 6:1
2006 New Haven Kemény wawrinka 6:3, 6:7, 6:4
2004 Genf (Challenger) Salak Wawrinka 6:3, 2:6, 6:4
2003 Cartagena (Futures-torna) Wawrinka Salak 6:4, 6:3

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!