Australian Open

Nalbandian lehülyézte az ellene ítélő mérkőzésvezetőt - videó

Az argentin David Nalbandian dühösen nyilatkozott a John Isner elleni ötszettes mérkőzése után a tenisz Australian Openen, mivel szerinte a mérkőzést vezető Kader Nouni hibáján múlott, hogy elveszítette a találkozót.

Nouni a döntő szett hajrájában bírálta felül vonalbíróját, ezzel Nalbandian ellen ítélve, majd mivel a játékos késlekedett azzal, hogy challenge-et kérjen, kihirdette a pont eredményét, és nem engedélyezte a visszajátszást.

Nalbandian nagyon kiakadt Kader Nounira - Fotó: AFP

A televíziós visszajátszások alapján ráadásul a székbíró tévedett, így az argentin fortyogva nyilatkozott a találkozó után: "Challenget kértem, mert felülbírálta a vonalbírót. Láttam a nyomot, meg akartam nézni újra. Nem lett volna nagy dolog, de ő nem járult hozzá. Hányszor fordul elő, hogy előbb megnézzük a nyomot, és utána jelzünk? Valaki a bírók vagy az ATP részéről megmagyarázhatná, hogy mi történt. Ez mégis csak egy Grand Slam. Nem láttam a videót, de nem hiszem, hogy túl későn szóltam. John (Isner - a szerk.) is azt mondta: <Persze, kérd ki!> Nevetséges, hogy egy ilyen mérkőzésen ilyen bíráskodás mellett kell játszani. 8-8 az állás, bréklabdáról van szó. Lehet valaki ennyire hülye egy ilyen pillanatban? Mire van szüksége a bírónak? Sajtóra, névre, a képére a holnapi lapokban? Hihetetlen!

Nalbandian a kirohanása ellenére nem tervezi, hogy hivatalos panaszt tesz, mert értelmetlennek érzi a küzdelmet a férfiak versenyeit szervező szövetséggel.

"Ha ők tenni akarnak valamit, nekem nem kell tennem semmit. Ott van minden a felvételen. De bármit is próbálunk az ATP-nél, mintha a falnak beszélnénk. Szóval az a kérdés, hogy az ATP a játékosokért vagy valami másért van-e?

Nalbandian hosszan reklamált Kader Nouninál, de hiába

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!