Hathárom TV

Még mindig a Vasas alkalmazottja vagyok - Farkas Balázs

Hétfőn tizenkét játékossal közölték a Vasasnál, hogy nem tartanak a továbbiakban igényt a szolgálatukra. Köztük volt Farkas Balázs is, aki a Hathárom TV-nek elmondta, jelenleg is várja az angyalföldi vezetők hívását, mert a szerződését nem bontották fel, de az edzéseket nem látogathatja. Ráadásul más csapat tréningjein sem vehet rész, mivel még élő szerződése köti a Vasashoz, így jobb híján egyedül gyakorol a középpályás.

Kedden Urbán Flórián, a Vasas megbízott vezetőedzője a Hathárom TV-nek elmondta, hogy jó néhány játékostól azért váltak meg, mert több ezer euróért ültek a padon vagy a lelátón. Mivel Farkas Balázs húzóembernek számított a Vasasnál, és legtöbbször végigjátszotta az angyalföldiek meccseit, ezért megkerestük a nyáron szerződtetett labdarúgót, hogy mivel indokolták a döntést a Fáy utcában.

"Ők annyit mondtak, hogy fel vagyok mentve a mai naptól az edzés látogatása alól" - mondta Farkas a hatharom.com-nak. "A szerződést ők nem bontották még fel, velem még nem ültek le tárgyalni. Én várom az ő hívásukat, hogy tudjunk esetleg egyeztetni a szerződésbontásról, de mivel még nem beszéltünk, ezért a közös megegyezéssel való szerződésbontásra még nem volt lehetőség. Tehát még mindig a Vasas alkalmazottja vagyok. Az egyetlen probléma, hogy szóltam Flórinak, hogy én ettől függetlenül szeretnék az edzéseken részt venni, de mivel erre nem kaptam lehetőséget, ezért egyedül próbálom formában tartani magam."

Felvetődik a kérdés, hogy a tavalyi bajnok Videoton csapatkapitánya, az őszi idényt már a Vasasnál végigjátszó Farkast mely csapatok látnák szívesen.

"Kicsit faramuci a helyzet, mert én nem ülhetek le senkivel sem tárgyalni. Jelenleg én a Vasas alkalmazottja vagyok. Amíg nem bontjuk fel a szerződést, addig én eligazolni sem tudok. Én várom a vezetők jelentkezését, hogy mi a tervük. A baj, hogy a szerződésem értelmében én nem látogathatom más csapatok edzéseit, tehát egyedül kell megoldanom ezt is, és egy labdás csapatedzést nehezen tudok egyedül megvalósítani."

Az interjút teljes egészben alább meghallgathatod.