UEFA

A Tottenham, a Milan és a Bayern is "delegált" játékost az Év csapatába

A Bajnokok Ligája-győztes, spanyol bajnok FC Barcelonát öt játékos képviseli az Év csapatában, amelyet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a honlapján meghirdetett szavazás alapján állított össze.

Érdekesség, hogy a drukkerek jóval "színesebb" csapatot raktak össze, mint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) év eleji zürichi gáláján kihirdetett álomtizenegy, ott ugyanis az öt barcelonai futballista mellé négy Real Madrid-, valamint két Manchester United-játékos fért be.

Az UEFA 2011-es Év csapata - Fotó: uefa.com

Az UEFA-nál az AC Milan a brazil Thiago Silva, a Bayern München a holland Arjen Robben, a Tottenham Hotspur pedig a walesi Gareth Bale révén képviselteti magát a két spanyol sztárklub futballistái mellett.

A voksoláson több mint négy és fél millióan szavaztak, egyénileg a legtöbb voksot Xavi, a Barcelona karmestere kapta. Az ezzel járó 100 ezer eurót a játékos - egy megállapodás értelmében - a Nemzetközi Vöröskeresztnek ajánlotta fel.

Az UEFA.com álomcsapata a szurkolók szavazatai alapján
Iker Casillas (Real Madrid) - Daniel Alves (FC Barcelona), Gerard Piqué (FC Barcelona), Thiago Silva (AC Milan), Marcelo (Real Madrid) - Arjen Robben (Bayern München), Xavi (FC Barcelona), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Gareth Bale (Tottenham Hotspur) - Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
edző: Josep Guardiola (FC Barcelona)