Férfi kézilabda Eb

Iváncsik Tamás számára véget ért a torna

  • 63/MTI

A keddi vizsgálatok után kiderült, hogy az oroszok elleni találkozón sérülést szenvedő Iváncsik Tamás keresztszalag-szakadást szenvedett, így számára véget ért az Európa-bajnokság.

Az újvidéki MRI-vizsgálat után dr. Erdélyi Gábor csapatorvos megállapította, hogy a játékos bal térdében teljes elülső keresztszalag-szakadást szenvedett. Iváncsik Tamás azonnal hazautazik Magyarországra, ahol csütörtökön a Tatai Olimpiai Központban megoperálják.

A részleges hasizom-sérüléssel bajlódó Zubai Szabolcsot a válogatott egészségügyi stábja kezeli és próbálja játékra alkalmas állapotba hozni. A beálló játszani szeretne már a következő mérkőzésen, erre panaszainak csökkenése függvényében kerülhet sor.

Mocsai Lajos honlapunknak nyilatkozva kedden elmondta, hogy  "amit jónak találok, hogy hallgatva a megérzésemre 16 fő helyett 15 főt neveztem. Ilyenformán a balszélső, a kapus és a beálló poszton van mód cserére."

A magyar szövetség honlapján megjelentek szerint elképzelhető, hogy a szövetségi kapitány Gulyás Pétert hívja be a megsérülő Iváncsik Tamás helyett, de ez a variáció csak a középdöntőben valósulhat meg legkorábban.

"A bő, 28-as keretben a jobbszélső posztján Gulyás Péter nevezése is előtérbe kerülhet, erre azonban a középdöntőben kerülhet sor, a lehetséges két csere egyikeként. A spanyolok elleni mérkőzésre nagyon fontos számunkra a kapusteljesítmény javulása, mert így lehet esélyünk a bravúrra. Az újabb játékos benevezése ezért több poszton elképzelhető, kivéve, ha sérülés miatt kerülünk döntéshelyzetbe. Ha Zubai Szabolcs sérülése ugrásszerűen nem javul, akkor a csoportkör hátralévő részére kényszerpályára kerülünk, és beálló poszton nevezhetünk be újabb játékost - ezt szerdán 11 óráig el kell döntetnünk."

Az Eb-re 16 játékost lehetett nevezni, de a magyarok csak 15 főt neveztek, így van még egy fennmaradó helyük. A csoportkör után, továbbjutás esetén két játékost lehet cserélni a középdöntőre.