Real Madrid

Az El Clásico előtt Mourinho megvédte Cristiano Ronaldót

Az utóbbi időben több kritika is érte Cristiano Ronaldót, akit elsősorban amiatt kezdtek ki a szurkolók, hogy a nagy mérkőzéseken nem képes csapata vezérévé válni. Mivel a portugál nem kezeli jól az ilyen helyzeteket, José Mourinho úgy érezte, védelmébe kell vennie egyik legnagyobb klasszisát.

Vészesen közeleg az idei év első El Clásicója, szerdán a Király Kupa negyeddöntőjében ugyanis ismét egymásnak feszül a két gigász. A madridiakat kísértheti a (közel)múlt, hiszen alig egy hónapja gyakorlatilag simán kikaptak odahaza az ősi riválistól. A találkozón az egyébként szárnyaló portugál Aranylabdás "nem sok vizet zavart", ami miatt kikezdték őt a királyiakért szorító fanatikusok, mondván ugyan a kiscsapatokat képes megszórni, a katalánok ellen rendre betlizik.

A megletősen hiú természettel megáldott támadó nem kezeli túl jól az ilyen szituációkat, ezért honfitársa, José Mourinho igyekezett némi védelmet nyújtani neki.

"Ha valakinek baja van Cristiano Ronaldóval, annak velem van baja. Az ő góljával megnyertük a Király Kupát és ki tudja hány gólt szerzett nekünk. Megszámlálhatatlan mesterhármast jegyzett már, pedig folyamatosan nyomás alatt kell játszania" - mondta José Mourinho a Barcelona elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón.

"Tudod mikor tetszett a legjobban a játéka? A Mallorca ellen, a második félidőben. Úgy dolgozott, mint egy állat. Mondtam is neki, hogy akkor voltam rá a legbüszkébb" - válaszolt egy újságírói kérdésre a luzitán szakember.

"Elmagyaráztam neki, ha így dolgozik senki nem fogja őt bántani. Nem kell minden alkalommal gólt szereznie, hogy ő legyen a meccs legjobbja. Nálam akkor volt a legjobb" - mondta a portugál.

A szerdai találkozó (melyről a hatharom.com élő szöveges tudósítással jelentkezik) előtt már biztossá vált, hogy Ángel Di María nem léphet majd pályára, a fiatal argentin szélsőnek ugyanis nem jött rendbe a combsérülése.