Felkészülés

A Manchestert kiütő Basel a Videotonnal is elbánt

Paulo Sousa nagyon büszke volt a csapatára a Basel elleni felkészülési találkozó után.

A Videoton lejátszotta első edzőmérkőzését a spanyolországi Marbellán. A magyar bajnok 1-0-ra kikapott a svájci aranyérmes, BL-ben a Manchester Unitedet kiejtő Baseltől. A vidi.hu arról számolt be, hogy a fehérvári csapat kifejezetten jól játszott, több helyzetet is kidolgozott, de ezeket nem tudta gólra váltani. A két vezetőedző nyilatkozott a találkozó után.

Paulo Sousa: "Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Azokat az elképzeléseket, amiket a mérkőzés előtt látni szerettem volna a csapattól, a játékosaimnak sikerült megvalósítaniuk, főleg a találkozó első 60 percében, amikor összeszokott játékosok voltak nálunk a pályán. Több helyzetet is sikerült kialakítanunk egy erősebb ellenfél ellen. A Basel erőssége pont abban mutatkozott meg, hogy kevés helyzetből is tudtak egy gólt szerezni, amivel végül megnyerték a meccset. Nekünk sok helyzetünk volt, ezeket azonban nem sikerült értékesítenünk. Ettől függetlenül fegyelmezetten és jól játszott a csapatom. Ha figyelembe vesszük, hogy ez volt az idei évben az első meccsünk, akkor mindez maximális bizakodásra adhat okot számunkra. A két csapat közti alapvető különbséget az jelentette, hogy a mi összeszokott játékosaink helyére új labdarúgók álltak be csereként, és a középpálya-védősor valamint a csatárok közti összjáték még nem volt olyan jó, mint a mérkőzés első felében. Ellenfelünk viszont pontosan tudta minden csere után, hogy mi fog történni, milyen játékos lép pályára, és neki hogyan sikerül beilleszkedni a csapatjátékba."

Heiko Vogel: "A fiúk már nagyon fáradtak voltak, mert nagyon sokat edzettek és több meccset is játszottak. Ennek ellenére sikerült nyernünk. Nagyon kemény meccset játszottunk a magyar bajnok ellen. Örülök, hogy a játékosaim bizonyították, hogy ebben is jók. Nagyon fontosnak tartom, hogy nem kaptunk gólt, még akkor is, ha ez csak egy barátságos meccs volt. Mindig jó érzés, ha az ellenfél nem tud tuljárni a kapusunk eszén.