Férfi kézilabda Eb

A folytatásban már nem hibázhatunk - Nikola Karabatic

  • MTI

Franciaország csapata uralkodik a férfi kézilabdában, de az együttesnek egyre nehezebb dolga van a feltüzelt ellenfelekkel szemben - véli a szerbiai Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő gárda sztárja, Nikola Karabatic.

A franciák 1995-ben nyerték első világbajnoki címüket, majd 2001-ben, 2009-ben és tavaly is a csúcsra értek. Karabatic vezetésével 2008-ban, a pekingi olimpián is aranyérmet nyertek, valamint kétszer a kontinensviadalon is a legjobbnak bizonyultak.

A mostani Eb C csoportjának első körében ugyanakkor 29-26-ra kikaptak a spanyoloktól.
"A folytatásban már nem hibázhatunk, a hátralévő két meccsünket, Magyarország és Oroszország ellen meg kell nyernünk. - mondta a 27 éves átlövő. - Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy visszabillenjünk és a végén éremért harcoljunk, de a küzdelem egyre nehezebb lesz."

Karabatic édesanyja szerb, édesapja pedig horvát, a család akkor költözött Franciaországba, amikor a kis Nikola hároméves volt. A világklasszis játékos a francia Montpellier-vel és a német THW Kiellel összesen hétszer lett bajnok, illetve mindkét együttessel megnyerte a Bajnokok Ligáját is.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok franciák szerdán az oroszokkal, pénteken pedig a magyarokkal csapnak össze az Eb újvidéki csoportjában.