Barcelona

Nem akarjuk lerombolni azt, amit felépítettünk - Josep Guaridola

A Real Betis ellen 4-2-re megnyert bajnoki mérkőzés után a Barcelona vezetőedzője csapata hozzállását, Sergio Busquets pedig az ellenfél erejét dicsérte.

A spanyol bajnokság 19. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén a címvédő Barcelona hazai pályán 4-2-es győzelmet aratott a Real Betis ellen. Ugyan Xavi és Messi góljaival már az első negyedóra után kétgólos volt a katalánok előnye, a zöld-fehérek nem adták fel és kiegyenlítettek. Végül Mario kiállítása megpecsételte a sorsukat, a gránátvörös-kékek éltek az emberelőny kínálta lehetőséggel.

"Tisztában voltunk vele, hogy a Betis mennyire veszélyes csapat, hiszen tavaly a Király Kupában megtapasztalhattuk. Szerencsések voltunk, hogy gyorsan szereztünk két gólt, mert jó ellenféllel találkoztunk" - mondta Sergio Busquets, a Barcelona középpályása a klub honlapjának. " A második félidőben már több emberrel támadtunk, magasabb fokozatba kapcsoltunk, és a magunk javára fordítottuk a találkozót".

Busquets főnöke - aki egyben nagy csodálója - Guardiola tanítványai hozzáállását dicsérte.

"Ha van valami, amit ez a csapat nem tesz, hogy könnyen feladná" - mondt a tréner. "Ez azért van, mert senki nem akarja lerombolni azt, amit az elmúlt évek alatt felépítettünk".

A Betis elleni győzelemnek köszönhetően a Barcelona újra "csak" ötpontos hátrányban van a Real Madriddal szemben, amellyel szerdán a Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén újra összecsap.