Karrier

Gera Zoltánt a BL-be vágyó Partizan igazolná le

Nagy Albertet nevezték ki a legsikeresebb szerb focicsapat, a Partizan igazgatójának. A magyar szakember szeretné leigazolni Gera Zoltánt.

A Partizan Belgrád az egykori Jugoszlávia szétesése óta 11-szeres szerb bajnok, amelynek Nagy Albert elmondása szerint hazájában nincs ellenfele.

"Itthon nincs komoly riválisunk, még a Crvena zvezda sem az. A cél egyértelmű: a BL-szereplés, de nem csak a selejtezők szintjén, hanem a csoportkörben is - mondta a Borsnak a negyvenszeres szerb válogatott, a spanyol (Betis, Oviedo) és orosz (Rosztov) élvonalat is megjárt középpályás, akit a szerbek Albert Nadjként ismernek.

Nagy Albert Zimonyban született, magyarul nem tud, mégis magyarnak vallja magát. "A nevem és szeretett nagyapám, Nagy Antal emléke erre kötelez. Ő volt az, aki 38 éve, világra jöttemkor eldöntötte: Albert legyen a nevem, mert a világ legnagyobb futballistáját Albert Flóriánnak hívják, és belőlem is futballista lesz. Nos, a papa álmából esetemben valóság lett, én pedig erre és gyökereimre is büszke vagyok."

Nagy Albert elmondta, a WBA-ban játszó Gera Zoltán az, akit szívesen látna csapatában, ha az anyagiakban meg tudnának vele egyezni, akár az idei BL-sorozatot is együtt kezdhetnék. Ehhez persze lesz egy-két szava a belgrádiak pénteken szerződtetett izraeli edzőjének, Avram Grantnak is.