NB I

A Vasas kirúgta Marijan Vlakot, 12 játékost elküldenek

  • MTI

A Vasas labdarúgócsapatának vezetősége hétfőn kezdeményezte Marijan Vlak vezetőedző szerződésének felbontását.

Gelei József, az angyalföldi klub kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a horvát trénert felmentették a munkavégzés alól, amíg megállapodnak vele a távozás részleteiről. Ideiglenesen Urbán Flóriánt, Vlak eddigi segítőjét kérték fel az edzések levezénylésére.

A mai nappal kezdeményeztük Marijan Vlakkal a szerződésbontást, s ezzel egyidejűleg felmentettük a munkavégzés alól. A horvát mester munkáját teljes mértékben elismerjük, szakmai hozzáértése vitathatatlan, hiszen neki köszönhetjük, hogy csapatunk felállt a szezon eleji kezdeti nehézségekből. A jelenlegi váltás nem neki szól, hanem az előző ügyvezetés munkájának, illetve annak következménye. - olvasható az fcvasas.com a klub hivatalos állásfoglalása.

Nem csak a szakmai stábban történtek változások:  Kasali Casal, Jurica Pranjic, Lazar Arsic, Jusuf Dajic, Dusan Mileusnic, Milos Jokic, Sorin Mirel Soare, valamint Gál Szabolcs, Ambrusics Róbert, Simek Péter és Farkas Balázs kereshet új csapatot magának. Ugyanakkor Bakos Szabolcs kölcsönben az NB II-es Bajához került a tavaszi idényre.

Urbán Flórián a tavaszi idényben 22+2 fős kerettel dolgozhat. Négy-öt új játékost szeretnénk igazolni, belső védőre, védekező középpályásra, támadóra mindenképpen szükségünk van. Jelenleg több játékossal is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, Hercegfalvi Zoltán például szerdától már a Fáy utcában készül.