Premier League

A Manchester City egy góllal nyert a sereghajtó otthonában

Edin Dzeko első félidőben szerzett góljának köszönhetően nyert a Manchester City a Wigan Athletic ellen idegenben.

Roberto Mancini nem tartalékolta legjobbjait a liga utolsó helyezettje, a Wigan ellen. Agüero, Silva, Nasri és Dzeko is a kezdőcsapatban kapott helyet. Kocogós tempóban kezdődött a találkozó, az 5. percben Dzeko fejelt kapu mellé négy méterről, de kimaradt a helyzet. A bosnyák támadó a 22. percben már nem hibázott, Silva ívelt be szabadrúgást balról, a támadó pedig háttal a kapunak csúsztatott a hálóba (0-1).

A félidő utolsó részében magára talált a Wigan, de igazi helyzetig nem jutottak. A szünet előtt egy perccel a City duplázhatta volna meg előnyét, de Al-Habszi Agüero lövése után védett hatalmasat.

A kapus a második félidő elején is megmutatta a képességeit: előbb Dzeko, majd Silva lövését védte a hálóőr. A félidő további részében magára talált a Wigan, de a találkozó helyzetét Agüero hagyta ki, aki egész egyszerűen be akarta vinni a labdát a kapuba. A hazaiak becsülettel harcoltak, kisebb lehetőségeik is voltak, de ezekkel nem tudtak élni. A City így elhozta a három pontot, és ennyivel vezet a tabellán a városi rivális előtt.

Premier League
21. forduló
Wigan-Manchester City 0-1 (0-1)
Gólszerző: Dzeko (22.)