Sífutás

Svéd és orosz sikerek a milánói csapat sprinten

  • VNA

Milánó belvárosában vasárnap folytatódott a sífutó Világkupa sorozat, ahol csapat sprint versenyeket rendeztek.

Vasárnap délben a csapat sprint versenyekkel folytatódott a sífutók Világkupa hétvégéje Milánóban. A sík pályán kialakított 630 méter hosszúságú körön a divat fővárosának is számító olasz metropolisz belvárosában csatoltak lécet a világ legjobb sprinterei. Az ilyen típusú versenyeken általában az utolsó váltás után dőlnek el az érmes helyezések és ezúttal is így történt. A hölgyeknél a múlt vasárnap véget ért Tour de Ski miatt a mezőny legjobbjai hiányoztak erről a hétvégéről, így az ő távollétükben az igazi sprint specialisták villoghattak.

A svéd Ida Ingemarsdotter szombaton pályafutása első egyéni Világkupa győzelmét aratta, ma pedig Hanna Brodinnal kiegészülő csapatban is remekül hajrázott, így ismét hozta a győzelmet a svédeknek. A második helyre a sprint Vk-t vezető Kikkan Randall hajrájának köszönhetően az amerikaiak érkeztek meg, míg a torinói olimpiai bajnok Chandra Crawforddal felálló kanadaiak zártak harmadikként. 

Sífutó Világkupa - 2011/12
Milánó (ITA) - női csapat sprint
1. Svédország (Hanna Brodin, Ida Ingemarsdotter)
2. Egyesült Államok (Jessica Diggins, Kikkan Randall)
3. Kanada (Perianne Jones, Chandra Crawford)
4. Norvégia (Mari Eide, Maiken Caspersen Falla)
5. Finnország (Anne Kylloenen, Riikka Sarasoja-Lilja)
6. Svédország II. (Mia Eriksson, Linn Soemskar)

 

 

 

 

 

 

 

A férfiaknál is gyors futamot hozott a milánói verseny, ahol a versenyt végig irányító oroszok győztek. A célegyenesbe már az orosz váltó befejező embere, Nyikolaj Morilov fordult elsőként, aki nem is engedte el maga mellett a svéd Petersont, így az oroszok visszavágtak a szezon elején Düsseldorfban elszenvedett vereségért. A hazai szurkolók nagy örömére az olasz csapat lett a harmadik, míg a női versenyhez hasonlóan a férfiaknál sem jutott érem a nagy esélyes norvégoknak. Érdekesség, hogy a váltó versenyben a norvég II-es csapatban Tomas Northug (a sportági klasszis Petter Northug) is szerepet kapott, aki azonban csak a nyolcadik helyre hozta be csapatát.

Sífutó Világkupa - 2011/12
Milánó (ITA) - férfi csapat sprint
1. Oroszország (Alexej Petyukov, Nyikolaj Morilov)
2. Svédország (Calle Halfvarsson, Teodor Peterson)
3. Olaszország (David Hofer, Fulvio Scola)
4. Norvégia (Anders Gloersen, Eirik Brandsdal)
5. Franciaország (Renaud Jay, Roddy Darragon)
6. Finnország (Anssi Pentsinen, Matias Strandvall)