Superstock

Győrfi Alen csapatvezető lesz

Az Adrenalin H-Moto Team versenyzői egy fizikai felméréssel megkezdték a közös felkészülésüket a 2012-es szezonra.

A kecskeméti Formazóna Sportközpontban tartott fizikai állapotfelméréssel elkezdődött az Adrenalin H-Moto Team motorversenyzőinek 2012-es felkészülése. A Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában induló Győrfi Alen ettől az évtől nemcsak versenyzőként, hanem csapatvezetőként is részt vesz a team munkájában. A 22 éves motoros a sportközpont szakembereinek segítségével egyéni edzéstervet állít össze az Alpok-Adria Bajnokságon induló három csapattársának – Kis Viktória (Superstock 1000), Nagy Győző (Superstock 600) és Gyutai Adrián (125 GP) –, és kijelentette, reményei szerint március végére valamennyien csúcsformába kerülve várják az idénynyitó futamot.

Alighogy elmúltak az ünnepek, az Adrenalin H-Moto Team négy versenyzője az egyéni futó-, és erősítő edzések után elkezdte a közös felkészülést a 2012-es szezonra. Az idei esztendőben is a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában induló Győrfi Alen, illetve az Alpok-Adria Bajnokság futamain induló Kis Viktória (Superstock 1000), Nagy Győző (Superstock 600) és az elsőségre, valamint az eredményes Európa-bajnoki szereplésre pályázó Gyutai Adrián (125GP) a kecskeméti Formazóna Sportközpont szakembereinek segítségével készül az év feladataira. Az első közös edzésen fizikai felmérésen estek át – erő, erőállóképesség, állóképesség, hajlékonyság, kardio-teszt –, melynek eredményei alapján egyéni edzésterv szerint kell a bajnoki küzdelmekre csúcsformába lendülniük.

„A csapat valamennyi tagja jó eredményt produkált, így a négyes jó alapokkal kezdheti meg a felkészülését. Egyénekre lebontva mindenkinek átadtuk a felmérés eredményét és a számokból levonható tapasztalatok alapján készítettük el az egyéni edzésterveket. A felmérésen Gyutai Adrián valamennyi feladatnál nagyon jó eredményt ért el, látszik, hogy rendszeresen sportol, edz. Egyedül a testzsírszázalék esetében mértünk 7,2 %-os eredményt, ez a létfontosságú legminimálisabb szintet jelenti, és bizony ezen korrigálnunk kell, hogy a legoptimálisabb 11%-ot elérjük. Kis Viktória esetében a legfontosabb feladat, hogy minél hamarabb elérje a versenysúlyát a segítségünkkel, ami egyébként mintegy három kiló leadását jelenti. Számára a táplálkozásra való odafigyelést, illetve hetente 2-3 alkalommal a közös edzéseken kívül is mozgást ajánlottunk. Nagy Győző állóképessége valamennyire elmaradt csapattársaitól, így neki ezen a téren van pótolni valója, igaz, a helyes táplálkozásra azért neki is oda kell figyelnie. A csapatvezetői feladatokat is ellátó élversenyző, Győrfi Alen eredményei is figyelemre méltóak, számára az előtte álló megterhelő bajnoki sorozat miatt plussz kardio edzéseket építettünk a programjába. Március végéig tart a felügyeletünk mellett a négy sportoló felkészülése, melynek végén egy újabb fizikai felmérés vár rájuk” - értékelte az Adrenalin H-Moto Team versenyzőinek eredményeit Farkas Ágó, a Formazóna Sportközpont személyi edzője, aki Misek Edit és Tűri Virág szaktrénerek segítségével irányítja a négy motoros felkészülését.


Győrfi Alen az eredmények ismeretében úgy vélekedett, a felkészülés kezdetekor elégedett lehet a csapattagok – beleértve a saját eredményeit is – teljesítményével, hisz valamennyien egy hosszabb szünet után egyéni edzésekkel készültek a közös munkára. Ám mostantól csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: csapatát, és benne saját magát is minél jobban felkészítse a szezonra.
 

„Valamennyiünk előtt adott a feladat: március végére csúcsformába kell kerülnünk, hisz álmainkat csak száz százalékos állapotban valósíthatjuk. Csapatvezetőként és csapattársként is mindent megteszek, hogy mire kezdődnek a versenyek, a lehető legjobb állapotban álljunk oda az első versenyen a rajtvonalra. Amikor csak lehet, együtt fogunk készülni, és hiszek abban, hogy egymást hajtjuk majd bele a még keményebb munkába. Négyünk közül én vagyok a legtapasztaltabb, ráadásul idén mindhármukért csapatfőnökként is felelek, éppen ezért én is készülök számukra személyre szabott edzéstervekkel” - fogalmazott Győrfi Alen.