La Liga előzetes

A Barcelona hibája a bajnokság elvesztését jelentené?

Öt mérkőzéssel folytatódik vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság, a 19. fordulóban a Barcelona a Betist fogadja, míg az Atlético Madrid a kieső helyen álló Villarrealt látja vendégül.

Barcelona - Real Betis 21:30
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

A katalánok ellenfele az egyik legnagyobb történelmi múltra visszatekintő csapat lesz az előttünk álló fordulóban, igaz a négyszeres bajnok Betis csak ebben a szezonban csatlakozott újra az élvonal csapataihoz. A Primera Divisiónba két év szünet után visszatérő andalúzok bajnokin 2009-ben léptek utoljára pályára a Nou Campban, akkor a hazaiak Eto'o duplájának és Gudjohnsen találatának köszönhetően 3-2-re legyőzté a zöld-fehéreket. A tavalyi idényben a spanyol kupában is összekerült a két csapat, de a randevúban nem sok öröme volt a Betisnek, Guardiola fiai ugyanis 5-0-ra gyalulták le ellenfelüket.

Messi góljaira nagy szüksége lesz a Barcelonának - Fotó: AFPA gránátvörös-kékek vezetőedzője a találkozó sajtótájékoztatóján már fél szemmel a Real Madrid elleni kupacsatára gondolt, aminek szerinte tökéletes felvezetése lehet a Betis elleni összecsapás. A Real Madriddal szemben jelenleg 8 pontos hátrányban lévő címvédőnél azonban egyszerre csak egy feladatra koncentrálnak. "Nincs idők sajnáltatni magunkat. Ha nem reagáljuk le jól a helyzetet elveszíthetjük a bajnokságért folytatott harcot." - mondta Guardiola, aki José Mourinhóhoz hasonlóan a legfontosabb versenysorozatnak nevezte a spanyol pontvadászatot.

Guardiola természetesen ezúttal sem feledkezett meg az ellenfél dicséréséről."A Betis egy jó csapat, ezt tavaly már megtapasztaltuk a kupában. Ugyanúgy Pepe Mel a tréner, és ugyanazok a jó játékosok alkotják az együttest, amely támadásban különösen jó" - nyilatkozta aktuális ellenfeléről a Barca mestere.

A katalánok sérültlistájára legutóbb Andrés Fontas és Pedro került fel, utóbbi az Osasuna elleni találkozón szenvedett combizom sérülést.  Nem számíthat Guardiola Seydou Keitára, aki az Afrikai Nemzetek Kupájára készül a mali válogatottal, valamint a brazil Maxwellre sem, aki a héten aláírt a Paris Saint-Germainhez.

A játéknap többi mérkőzésén: A déli órákban két nagy múltú, de annál szerényebb jelenű gárda feszül egymásnak, a 14. helyen álló Atlético Madrid a 18. helyen tanyázó Villarreal fogadja.Érdekessség, hogy mindkét klubnál edzőváltás történt, de egyelőre még váratnak magukra az első győzelmek. A liga második legjobb formában lévő alakualata, az Osasuna a Racing ellen folytathatja remek sorozatát, míg a negyedik Levante Baszkföldön prónálná tartani az üldözőket. A kameruni válogatott kapusával erősítő Málaga az utolsó előtti helyen álló Gijón otthonába látogat.

 

További mérkőzések
Atlético Madrid - Villarreal 12.00 hatharom-tipp:1
Osasuna-Racing Santander 16.00 hatharom-tipp:1
Athletic Bilbao  - Levante 18.00 hatharom-tipp:x
Sporting Gijón - Málaga 19.45 hatharom-tipp:2