Férfi kézilabda

Lékai a jövő héten már lemegy a szegedi edzésekre - Skaliczki László

Pénteken megműtötték a Pick Szeged és a magyar kézilabda-válogatott irányítójának, Lékai Máténak a térdét, és a játékos állapotáról klubcsapatának vezetőedzője, Skaliczki László nyilatkozott a hatharom.hu-nak.

Lékait Tatán operálták meg, és már otthon lábadozik, Skaliczki László elmondása szerint mintegy másfél hónapot kell kihagynia.

"Jól sikerült a műtét, remélhetőleg öt-hat hét múlva játékra kész lesz. Azt mondta a főorvos úr, hogy jó állapotban van a porcfelszín. Azt viszont sajnálom, hogy lemaradt az Európa-bajnokságról, hiszen sokat tett a csapatért, és jó értékmérő lett volna ez neki. Jobb lett volna, mint hogy otthon lábadozik, egyébként is van elég sérültünk. Azt beszéltük meg, hogy a jövő héten, amikor tud, akkor lejön közénk. Délelőttönként csinálja majd a gyógytornát, délutánonként pedig ott lesz velünk, és annak megfelelően építjük fel a programját, amit enged a rehabilitáció" - mondta a szakvezető.

Lékai Máté február második felében térhet vissza a Szegedbe - Fotó: pickhandball.hu

A hatharom.com kérdésére a korábbi szövetségi kapitány arra is kitért, hogy mekkora hátrányt jelent a szerbiai Európa-bajnokságot hétfőn elkezdő magyar válogatottnak az irányító hiánya.

"Egy nyitott védekezés elleni játékban az ő cselezőkészsége, a kombinatív készsége, a Zubai Szabolccsal való együttműködőkészsége hiányozni fog. A másik, hogy a tagolt védelmek ellen az egy-egy elleni vagy a kettő-kettő elleni játékokban ő tudja kamatoztatni a dinamikáját. A csapatban Császár Gábor maradt az egyetlen klasszikus irányító, de azért Ilyés Ferenc és Nagy Kornél is szokott ezen a poszton játszani, vagy akár három balkezessel is fel tudunk állni. Fontos, hogy a keresztmozgások és a szélsőbefutások egymásra épüljenek. A kérdés, hogy a befutások után a két beállóra való átállás milyen dinamikával megy, de szerintem ez az alapjáték rendben van. Persze az az igazi kérdőjel, hogy nem fog-e hiányozni, amikor valamiért változtatásra lesz szüksége a csapatnak" - mondta Skaliczki László.